Fotografická výprava po Jižní Americe

1. září 2013

Výstavní prostor denní kavárny v budově Českého rozhlasu České Budějovice v září nabídne fotografickou ochutnávku Jižní Ameriky.

Vydejte se prostřednictvím snímků herečky Jihočeského divadla Dany Verzichové a její maminky do Uruquaye, k vodopádům Iquazů, do Argentiny, Chile, Bolíbie a Peru. Cestu zakončíte v ráji leguánů a obřích želv - na Galapágách. Vernisáž se uskuteční v pondělí 2. září 2013 od 17 hodin.

Fotografie vznikly koncem léta 2007 při cestě po Jižní Americe, kde Dana a Hana Verzichovy strávily celkem 10 týdnů - zažily mnohá dobrodružství, viděly věci nevídané a seznámily se se spoustou zajímavých lidí. Svou cestu nazvaly DAHAEX 2007 – Dáda, Hanka, Expedice 2007.
Neuvěřitelnost jejich cesty nespočívala jen v exotických dálavách, ale i ve způsobu, jakým cestu naplánovaly a posléze realizovaly.

„Na počátku naší výpravy bylo jen mé snění, podívat se ještě jednou do Uruguaye, kde jsem pobývala v dětství. Když syn Tomáš začal pracovat na letišti, začala se vzhledem k jeho profesi rýsovat možnost výhodně získat letenky. Snění tak dostávalo konkrétní tvar. V tomto okamžiku se se svými sny připojila Dáda. Podařilo se jí vyhrát slušně honorovaný konkurz a věnovala vydělané peníze na oltář našeho vysněného dobrodružství,“ prozradila Hana Verzichová.

Během jejich cesty nafotily celkem 15 tisíc fotografií, sedm tisíc z nich zarchivovaly, tisícovkou se chlubí známým a kamarádům a ty nejzajímavější ukazují ve Výstavním prostoru Českého rozhlasu České Budějovice. Výstavu můžete zhlédnout u šálku dobré kávy v pracovních dnech mezi9. a18. hodinou v budově Českého rozhlasu České Budějovice v ulici U Tří lvů 1 do konce září.

autor: Miroslav Tichák
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.