Házenkáři budějovické Lokomotivy hostili hvězdy z Plzně a vybrali peníze pro nemocné děti

20. listopad 2017

Házenkáři Lokomotivy poslali nemocným dětem 21 tisíc korun. Dynamo České Budějovice veze bod z Třince. Jihostroj ve volejbalovém poháru porazil Ostravu. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Byl to velký svátek jihočeské házené. V pohárovém utkání přivítala Lokomotiva České Budějovice hvězdy z Plzně. Plzeň patří mezi nejlepší české týmy, po několika mistrovských titulech hraje s vizitkou vicemistra.

Diváci si zápas užívali. „Jsem poprvé na házené a moc se mi to líbí, baví mě to.“ „Je to takový akční sport, pořád se něco děje, hra se přesouvá tam a zpátky a není to tak utahané jako fotbal. Lokotka má trochu mezery, ale celkově s nimi drží tempo,“ zaznělo v hale.

Vyhrál favorit. Plzeň porazila Lokomotivu 42:28, ale protože výtěžek putoval na konto nemocným dětem, vyhráli úplně všichni. „Vybrali jsme krásných 21 tisíc pro děti s poruchou krvetvorby a doufáme, že to pomůže,“ dodal házenkář Matěj Jiránek.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Motor České Budějovice ve WSM lize vyhrál nad Ústím nad Labem 7:1. Dva góly, první dokonce jako premiérový mezi dospělými, vstřelil Matěj Toman. Šestnáctiletý talentovaný útočník měl z prvního zásahu pochopitelně velikou radost a také si může uložit do své osobní sbírky puk, kterým se mu podařilo překonat ústeckého brankáře. Podle tradice mu ho přivezli spoluhráči.

Hráči Motoru České Budějovice při oslavě vítězného zápasu

Strakonice zažily dvě prohry - basketbalistky podlehly v Praze Slavii 40:110 a házenkáři Plzni 25:31. Basketbalisté Jindřichova Hradce nestačili na USK Praha a prohráli o pět bodů 72:77. Písek v interlize házenkářek odevzdal body v Prešově po výsledku 22:31.

Fotbalisté Dynama České Budějovice remizovali ve Fotbalové národní lize v Třinci 1:1, Táborsko podlehlo Varnsdorfu 1:2.

Volejbalový Jihostroj zvládl zápas v Ústí. Sice ztratil poprvé v soutěži set, ale veze tři body za výhru 3:1 a je v čele tabulky. Těžké zápasy ale na Jihočechy podle asistenta trenéra Tomáše Skolky teprve čekají a Jihostroj chce být úspěšný na všech frontách. „Teď nás čeká těžká série tří čtyř zápasů. Český pohár, extraliga, pohár CEV, je to důležité, potřebujeme hrát všude prim,“ řekl.

Tabulka:

Krajský přebor fotbalistů má za sebou šestnáct kol. Poslední výsledky: Táborsko - Sezimovo Ústí 5:0, Dačice - Milevsko 2:1, Nová Včelnice - Osek 0:3, Želeč - Rudolfov 2:1, Dražice - Jindřichův Hradec 1:2, Čimelice - Hluboká 2:1, Protivín - Třeboň 2:1 a Katovice - Olešník 1:1.

V zimě bude mít tabulka následující podobu:
1. Sokol Želeč (39 bodů)
2. FK J. Hradec (36 bodů)
3. FK Olešník (29 bodů)
4. FC MAS Táborsko (29 bodů)
5. SK Otava Katovice (28 bodů)
6. FK Protivín (26 bodů)
7. SK SIKO Čimelice (25 bodů)
8. TJ Hluboká nad Vltavou (21 bodů)
9. Jiskra Třeboň (21 bodů)
10. TJ Dražice (20 bodů)
11. SK Rudolfov (20 bodů)
12. TJ Osek (20 bodů)
13. Sokol Sezimovo Ústí (16 bodů)
14. FC ZVVZ Milevsko (15 bodů)
15. TJ Nová Včelnice (11 bodů)
16. Centropen Dačice (7 bodů)

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.