Je vám 60 let a více? Zúčastněte se seniorských sportovních her!

23. září 2014

Sportovní hry jihočeských seniorů pořádá občanské sdružení Akademický klub třetího věku Aktiv pro všechny aktivní jihočeské seniory, dále partnerské seniorské skupiny z ostatních krajů a zahraničí.

Český rozhlas České Budějovice je hlavním mediálním partnerem. Z her budeme vysílat přímý přenos mezi 9. a 11. hodinou.

Akce je organizována jako 1. ročník. Jedná se o jednodenní sportovní soutěž všech občanů věkové kategorie 60+, ve které nejde primárně o sportovní výkony, ale o sportovní setkání aktivních seniorů a navázání a prohloubení partnerství mezi seniorskými organizacemi.

Kdo a jak se může přihlásit
Sportovní hry jsou určeny pro všechny občany, kteří v roce 2014 dosáhnou 60 let nebo jsou starší. Na hry se mohou hlásit celé seniorské kolektivy i jednotlivci vyplněním internetového formuláře na webu www.klubaktiv.cz. Za kolektivy vyplní hromadnou přihlášku zvolený vedoucí. Jednotlivci se přihlašují samostatně. Vhodné je využít formulář přihlášky, ale pro přihlášení to není podmínkou.

Účastníci budou soutěžit v těchto sportovních disciplínách:
pétanque, (družstva)
štafeta 4x100 m (družstva)
ruské kuželky (družstva)
plavání 100 m,
nordic walking,
hod kriketovým míčkem,
hod míčem na koš
slalomový běh

autor: Miroslav Tichák
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.