Která z nových dechovek se vám líbí? Hlasujte v naší hitparádě - 1. kolo

1. květen 2016

Po sedm týdnů uslyšíte každou neděli na závěr Písniček pro radost novou rubriku 7x7 jarních dechovek. Jedná se o hitparádu, v níž představíme novinky dechovkové scény. A vy můžete vybrat ty nejlepší hlasováním na našem webu.

Po mnoha letech tak Český rozhlas České Budějovice volně navazuje na dechovkovou hitparádu Josefa Martíška Fajfka. Od poloviny 90. let, kdy se Fajfka vysílala, se ale dechovková scéna dost proměnila a hlavně se v žánru objevili noví autoři. O jarních nedělích se tak chceme přesvědčit, jestli vás nové skladby dechové hudby oslovují.

Hlasování 1. kola skončilo. Děkujeme za hlasy.
1. místo - Křištínská polka
2. místo - Tichý vánek
3. místo - Chtěl bych se ti vzdát

Další díly pořadu 7x7 jarních dechovek najdete zde.


Která z novinek vás zaujala? Dejte nám vědět prostřednictvím ankety. Odeslat můžete jeden hlas.
V prvním kole, které trvá do 5. května, máte na výběr z těchto písní:

Jižani - Chtěl bych se ti vzdát
Píseň najdeme na loňském CD Jižanů. Autoři Roman Zavadil a Miloslava Gurská ji nazvali Chtěl bych se ti vzdát. Tento valčík zpívají Jaromír Šnedorfer a Ivana Stellnerová.

0:00
/
0:00

Veselka - Hloupá kleveta
Veselka Ladislava Kubeše soutěží s polkou Jaroslava Heřmana Hloupá kleveta. O text se postaral Miloň Čepelka. Zpívají Ivana Ročková a Milan Černohouz.

0:00
/
0:00

Vysočinka - Drobné mince
Textař Jaroslav Hájek je autorsky velice plodný. Zatím poslední album s jeho písňovými texty nahrála Vysočinka. Hudbu pro tango Drobné mince složil chodský autor Jan Čiviš, s Vysočinkou jako host zazpívá Josef Sochor.

0:00
/
0:00

Kameníkovi muzikanti - Podvedená
Kameníkovi muzikanti nahráli valčík svého uměleckého vedoucího Bohumíra Kameníka Podvedená. Jmenuje se tak díky textu Marie Veselé. Píseň zpívají Doubravka Součková a Tereza Tvrzníková.

Úhlavanka - Křištínská polka
I omlazená klatovská Úhlavanka přispěla loni do naší fonotéky novým albem. Křištínskou polku Antonína Bulky zpívají jako hosté kapely Blanka Tůmová a Jiří Škvára.

0:00
/
0:00

Pernštejnka - Tichý vánek
Tento valčík má sice původ na Moravě, ale nahrála ho pardubická Pernštejnka. Hudbu složil Miloslav Procházka, text připojila Jana Měsíčková. Zpívají Aneta Šilhánková a Roman Slavík.

Venkovská kapela - Venkovská kapela 25
Hudbu této polky složil kapelník Jaroslav Šimek na text Věry Ambrožové. Sólisty Venkovské kapely jsou Marta Řezníčková a Oldřich Růžička


Po odvysílání všech sedmi kol pořadu se můžete těšit na speciální závěrečný díl. Uslyšíte všechny dechovky, které se vám nejvíce líbily, pohromadě.

Spustit audio