Která z nových dechovek se vám líbí? Hlasujte v naší hitparádě - 7. kolo

12. červen 2016

Do svého konce spěje rubrika 7x7 jarních dechovek, kterou jste poslouchali v květnu a červnu na závěr Písniček pro radost. Jedná se o hitparádu, v níž představujeme novinky dechovkové scény. A vy můžete vybrat ty nejlepší hlasováním na našem webu.

Nabízíme vám závěrečné sedmé kolo. Naposledy vybírejte z novinek dechovkového žánru, které v posledních letech obohatily naši fonotéku. Příště se již můžete těšit na speciální závěrečný díl, v němž uslyšíte všechny dechovky, které se vám nejvíce líbily, pohromadě.

Hlasování 7. kola skončilo. Děkujeme za hlasy.
1. místo - Svíčková se šesti
2. místo - Do bílého rána
3. místo - V letní náladě

Všechny díly pořadu 7x7 jarních dechovek najdete zde.


Která z novinek vás zaujala? Dejte nám vědět prostřednictvím ankety. Odeslat můžete jeden hlas.
V sedmém kole, které trvá do 16. června, máte na výběr z těchto písní:

Lácaranka - Na svatého Fabiána
Moravská dechová hudba Lácaranka loni oslavila 40. výročí svého veřejného působení a při té příležitosti natočila album, na kterém najdete polku Josefa Konečného. Zpívají Michaela Šiprová a Romana Bírešová.

Pernštejnka - To už je půl století
Valčík o tom, že od svatby už uplynulo padesát let, napsal Petr Matoušek a na své album z loňského roku ho zařadila pardubická dechová kapela Pernštejnka. S ní píseň zpívají Aneta Šilhánková a Roman Slavík.

Třehusk - Svíčková se šesti
Kapela Třehusk, jejíž název je vlastně zkratkou pro Třebaňskou hudební skupinu, tentokrát soutěží v naší hitparádě s třídobým valčíkem. Písničku otextoval kapelník Miloslav Frýdl, hraje a zpívá kontrabasista Miloš Chroust.

Úhlavanka - Plzeňské náměstí
Polka Ladislava Kubeše pochází z nového alba klatovské Úhlavanky. Jako sólisté kapely se představí mladá dvojice plzeňských konzervatoristů Barbora Čížková a Jan Šimůnek. Text k této písni napsal Bohuslav Nádvorník.

0:00
/
0:00

Božejáci - Do bílého rána
Na zatím posledním albu jihočeské hasičské dechovky, jejíž tradice sahá až do roku 1904, najdete mimo jiné tři skladby Karla Fictuma, již zesnulého autora ze Staňkova u Domažlic. Jeho valčík Do bílého rána zpívají Jana Houšková a Dagmar Šašková.

Trnkovjanka - Ze zahrádky růžička
Kapela si z finále Zlaté křídlovky v Českých Budějovicích odvezla stříbrnou medaili. V tomto kole hitparády soutěží s valčíkem Františka Kohoutka s textem Dalibora Kozmíka. Zpívá čtveřice Lucie Flámová, Magdaléna Sluštíková a Martin a Ladislav Křižkovi.

0:00
/
0:00

Veselka - V letní náladě
Jako poslední soutěžní píseň nabízí Zdeněk Voráč píseň ze své vlastní tvorby. Polku otextoval Zdeněk Beneš a také ji s Libkovankou jako první natočil, ale nejmladší nahrávku najdete na posledním albu Veselky, kde ji zpívají Blanka Tůmová a Milan Černohouz.

Děkujeme za všechny hlasy v sedmi kolech pořadu 7x7 jarních dechovek. Zájem byl velký. Všechny díly si stále můžete poslechnout zde.

Spustit audio