Kupte bižuterii za symbolickou cenu, pomůžete dětem. Kabelkový veletrh se opět rozrostl

23. srpen 2017

Blíží se už čtvrtý charitativní Kabelkový veletrh. Pořádající regionální Deník za podpory Českého rozhlasu České Budějovic opět po celé léto sbírá kabelky, šátky, šály, kravaty, dětské knihy a nově také bižuterii. Vše se pak bude prodávat za symbolické ceny, výtěžek pomůže dětem.

I letos se bude podle Mirky Jindrové z regionálního Deníku na co těšit. „Dary se nám krásně hromadí. Teď máme zasedací místnost plnou bižuterie a redaktorky vždycky tají dech, když se přijdou podívat na nové kousky. Rozhodně bude z čeho vybírat,“ říká.

Do konce prázdnin můžete ještě sáhnout do skříní a darovat na dobrou věc módní doplňky, které se vám už nehodí, ale ještě by mohly udělat radost někomu jinému. Sběrná místa jsou mimo jiné ve všech redakcích regionálního Deníku a na recepci Českého rozhlasu České Budějovice.

Kabelkový veletrh se uskuteční ve středu 6. září v IGY centru v Českých Budějovicích. Začíná se v 10 hodin, a to v garážích v pátém patře. „Každý rok se tam dámy schází už předem, aby měly první úlovky. Doufáme, že ten zájem bude stejný,“ dodává Mirka Jindrová.

Ceny jsou symbolické. Kabelky jsou rozdělené do kategorií za 20, 50 a 100 korun. Návštěvníci kromě toho mohou věnovat i další příspěvek do kasičky Městské charity České Budějovice.

Loni Kabelkový veletrh vynesl 230 tisíc korun, celkový výtěžek ze všech tří uskutečněných ročníků už je přes 660 tisíc korun. Peníze zůstávají v jižních Čechách, pomohou dětem, které potřebují finanční podporu pro rozvoj svého talentu.

„O těchto dětech se dozvídáme od našich čtenářů i posluchačů rozhlasu. Každý může poslat tip na dítě, o kterém si myslí, že by potřebovalo pomoc. My pak tipy prověřujeme, domlouváme se s rodinou, spolupracujeme také s dětským domovem,“ připomíná Mirka Jindrová.

Garantem je Městská charita České Budějovice. Akce podporuje děti, které už mají za sebou nějaké úspěchy a potřebují k rozvoji svého talentu koupit například nějakou konkrétní věc. Celá částka rozhodně nemíří jen k jednomu dítěti, z výtěžku Kabelkového veletrhu je vždy podpořeno přes dvacet dětí, jejichž příběhy zároveň přináší regionální Deník.

Kabelkový veletrh 2017

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio