Mikulášský běh ve Včelné přilákal malé i velké závodníky

4. prosinec 2017

Motor porazil Slavii a už je v tabulce první. Volejbalisté Jihostroje České Budějovice poprvé letos v extralize prohráli. Obec Včelná patřila tradičnímu Mikulášskému běhu. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Víkend ve Včelné u Českých Budějovic zpestřil šestnáctý ročník Mikulášského běhu. Na trať ze sportovního areálu vyrazili děti, dorostenci, junioři i dospělí atleti.

Své dvě dcery přivedla Helena Borůvková. „Délka trati je podle ročníku narození, takže mladší dcera Sofie poběží 300 metrů a starší Julie 800 metrů,“ popsala.

Po celých šestnáct let je u závodu hlavní organizátor Zdeněk Mikšovský. „Při prvním ročníku nám pršelo, lilo jako z konve, stálo tu deset centimetrů vody, účast tedy nebyla veliká. Přál jsem si, aby už byly zasněžené stromy, aby byla taková mikulášská atmosféra. Teď už to předávám nové partě, byl bych rád, kdyby to udržela,“ vzpomínal.

Mikulášský běh pořádá obecní spolek Včelňáci ve spolupráci s obcí a sportovním klubem. Letošním vítězem v kategorii dospělých byl na jihu populární vytrvalec Jan Bláha.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Ve vyprodané Budvar aréně hokejisté Motoru České Budějovice porazili Slavii 4:2 a jsou v čele tabulky. Domácím se dařilo v přesilovkách, hned tu první pět na tři využili také k radosti Václava Nedorosta dvěma góly. „Ten úvod nám vyšel, naše lajna dala dva góly z přesilovky. Vítězství jsme si zasloužili,“ řekl.

Derby VK České Budějovice - SK Hlincovka v první lize volejbalistek

V extralize volejbalistů se poprvé Jihostroj vracel domů bez bodu, neuspěl v Kladně, kde zvítězil jen v jednom setu, a to je na bodový zisk málo.

V první lize žen vyhrál domácí VK České Budějovice nad SK Hlincovka dvakrát 3:1. Jiřina Karvánková vnímala duely jako správné derby: „Ségry proti sobě hrají, bývalé spoluhráčky proti sobě, takže já myslím, že je to vyhecované.“

Zato v první lize mužů EGE České Budějovice prohrálo s Turnovem. Zápas byl asi až zbytečně vyhrocený. Stav 1:3 a dvě červené karty. „Myslím si, že rozhodčí udělali pár chyb. Bez toho to mohlo vypadat jinak,“ řekl domácí Tomáš Janda.

Tabulka:

Tentokrát se podíváme na divizní tabulku. Fotbalisté z Karlových Varů jsou první, nasbírali 35 bodů. Jak jsou na tom Jihočeši? Nejlépe si vedlo Roudné, je s 22 body osmé. Jankov je devátý, má 20 bodů. Český Krumlov dvanáctý s 19 body a čtrnáctá Soběslav má 18 bodů.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio