Nejstarší fanoušek Jihostroje dostal ke 100. narozeninám vlastní dres

8. leden 2018

Ve znamení jubileí byl uplynulý víkend v jihočeském sportu. Volejbalisté gratulovali ke stým narozeninám nejstaršímu fanouškovi a hokejový Motor slavil devadesátku. Připomínají to Sportovní ozvěny, které připravil Kamil Jáša.

Fanoušek volejbalu Bohumil Puffer chodí na zápasy Jihostroje, i když letos oslavil už sté narozeniny. Od hráčů dostal podepsaný dres se stovkou. „Děkuji, zatím jsem zdráv, je to dobré,“ reagoval na gratulace muž, který odmalička sportoval, hrál fotbal, volejbal i tenis.

Na palubovku Bohumil Puffer přispěchal pro dres se svým jménem a stovkou jako mladík. Poklonu mu vysekl i masér Jihostroje Filip Hoch. „Obdivuji ho, toho bych se chtěl také dožít, je to unikát,“ řekl.

Gratuloval i bývalý reprezentant a hráč Jihostroje Jiří Popelka. „Jsem rád, že se tady oceňují lidi, kteří u volejbalu byli dlouhou dobu. Sto let je magické číslo, kterého se většině z nás vůbec nepodaří dosáhnout,“ dodal.

Radost mohl mít Bohumil Puffer s ostatními fanoušky i z výsledku zápasu. Jihostroj České Budějovice totiž smetl Ostravu 3:0. Vítězství potěšilo také asistenta trenéra Tomáše Skolku. „Celé Vánoce jsme se připravovali fyzicky, družstvo se zvedá a myslím, že všechno směřuje k play-off,“ komentoval.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Motor České Budějovice porazil Karlovy Vary 2:1 po samostatných nájezdech. Zápas připomínal 90. výročí založení hokejového klubu, hráči nastoupili v retro dresech a při slavnostním úvodu se na led vrátila řada hokejistů, kteří zde působili alespoň deset sezón. Byl u toho i sedmadevadesátiletý Václav Lenc, pamětník titulu z roku 1951 a dob, kdy se liga hrála ještě na zamrzlém slepém rameni Malše.

Fanouškům se zpestření zápasu líbilo: „Je to vítaná změna a dobrý marketingový tah klubu, jak přilákat více diváků do ochozů.“ „Je to slavnostní zážitek, hezká vzpomínka a dobrý nápad.“ „Retro dresy jsou slušivé.“

Reportáž najdete zde: Retro zápas Motoru připomněl 90 let hokeje v Budějovicích

Čtěte také

autor: Kamil Jáša
Spustit audio