Neleží doma u cukroví a pohádek, radši poměří své síly při vánočním turnaji

25. prosinec 2017

Jak slaví Vánoce nejlepší sportovci Jihočeského kraje, mezi svátky se hraje prvoligový hokej, na jihu Čech se uskutečnily vánoční turnaje. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Také sportovci si užívají Vánoce a plánují nadcházející rok 2018. Letošní vítěz ankety Sportovec Jihočeského kraje letecký akrobat Martin Šonka prozradil, že jeden z velkých závodů ho čeká na konci srpna a na začátku září dokonce na jihu Čech. „Zatím to vypadá, že by se mezi závody Red Bull Race mělo vejít mistrovsví Evropy v Jindřichově Hradci, takže se do toho hodlám pořádně opřít a chci tady předvést co nejlepší výsledek,“ řekl.

Martin Kryštof v anketě o nejlepšího sportovce obsadil první a druhé místo. Jak je to možné? Byl totiž i členem vítězného kolektivu – tedy Jihostroje České Budějovice. Vánoce u Kryštofů prý byly poklidné. „Letos jsme měli dostatek času, celý tréninkový program vyšel tak, že jsme s rodinou odcestovali na Vysočinu a Vánoce jsme strávili společně a babičkou a dědou, což bylo perfektní,“ popsal.

Letní biatlonistka Pavla Schorná strávila také Vánoce v rodinném kruhu. „Sejde se vždycky celá rodina, takže u stolu je asi čtrnáct lidí a tři psy,“ prozradila. Na příští rok má velké sportovní plány. Chce se připravit na mistrovství Evropy a světa v běhu do vrchu.

Sportovní ozvěny výsledkově:

O vánočních svátcích tak úplně o výsledky nejde. Soutěžení je ale podle ředitelky vánočního turnaje v minivolejbalu Nikoly Schwachové vždycky dobré. „My jsme ten turnaj přivítali, protože turnajů pro malé děti není nikdy dost. Dá jim to víc než měsíc trénování. Vůbec jim nevadí, že neleží doma u pohádek, tohle je lepší vyžití,“ komentovala.

Kam v týdnu za sportem:

V pátek 29. prosince přivítá Motor České Budějovice Třebíč. Hokejový zápas začne v 17.30 hodin a tam už půjde o výsledek zcela jistě.

Čtěte také

autor: Kamil Jáša
Spustit audio