Nepřehlédněte4. října  2017 v 09:00  

Netradiční tvarožník vhodný i pro bezlepkovou dietu

Ilustrační foto - Foto: Stanislava Brádlová

Ilustrační fotoFoto: Stanislava Brádlová

„Mám bezlepkovou dietu, ale pro širokou rodinu musím péct jako o život. Moji synové, manžel i vnoučata milují prostě sladké. Abych nepřišla zkrátka, našla jsem si pro sebe úžasnou dobrůtku,“ napsala do pořadu Dámská jízda Věra Dolejšová z Třeboňska. O svůj recept se podělila.

Suroviny:
3 vejce
120 gramů tvarohu
120 gramů čokolády (střídám hořkou a bílou, podle toho, jestli chci mít tvarožník světlý, nebo tmavý) 

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme sníh. 

Žloutky utřeme s tvarohem. Pak přidáme ve vodní lázni rozpuštěnou a už vychladlou čokoládu a nakonec sníh. Lehce promícháme, dáme do menší mísy vyložené pečicím papírem. 

Vyhřejeme troubu na 170 stupňů. Do hlubšího většího pekáče dáme horkou vodu, vložíme do něj menší formu s tvarožníkem a pečeme v troubě. I když recept původně uváděl 15 minut pečení, já sleduji a někdy nechám v troubě i 25 minut a pak ještě nechám dojít dalších 15 minut v chladnoucí troubě. 

Chuť je lehoučká, skoro jako nějaká pěna. Když přijdou mé kamarádky závislé na cukru, tak jim moučník pocukruji, já ho ovšem konzumuji bez cukru. 

Vaříme s rozhlasem

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE. 

Autor:  Mirka Nezvalová
Pořad: Dámská jízda  |  Stanice: České Budějovice
Čas vysílání: středa 09:05  |  Délka pořadu: 35 minut  
 

Nové články v rubrice

Jihočeský kraj
  Od 20.10.2017 08:15 do 09:15; na silnici 170 u obce Dřešín okres Strakonice; nehoda, zdržení; OA srazil srnu
  Od 20.10.2017 08:00 do 10:05; na silnici 34 u obce Třeboň okres Jindřichův Hradec , délka 617m; I/34 Třeboň směr Lišov.; nehoda; 3x OA bez zranění
  ulice Dvořákova, České Budějovice, okr. České Budějovice, uzavřeno, práce na inženýrských sítích, Od 23.10.2017 00:00 Do 20.11.2017 23:59, Částečné a úplné uzavírky na pozemních komunikacích v ulicích ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace