Pokladní Jihočeského divadla zná některé stálé návštěvníky už velmi dobře

19. duben 2017

Sedí za přepážkou, obsluhuje příchozí, vyřizuje telefonické dotazy, je příjemná, hovorná a má dokonalý přehled o tom, co se právě hraje. To je pokladní v Jihočeském divadle Marie Vrzalová. Reportáž z pokladny uzavírá v seriálu Co dělají cyklus věnovaný právě divadelním profesím.

V malé místnosti, která slouží jako pokladna Jihočeského divadla, je často opravdu frmol. „Jsme rádi, že lidé do divadla chodí. Nejvíc táhnou činohry, muzikály a samozřejmě otáčivé hlediště,“ říká Marie Vrzalová, která zákazníky obsluhuje každý všední den od 10 do 17 hodin a navíc vždy hodinu před představením.

Kromě vstupenek na konkrétní představení Jihočeského divadla nabízí i dárkový šek. „Je to velmi populární, například k narozeninám nebo o Vánocích. Šeky nabízíme už asi pět let a je o ně zájem,“ dodává.

Některé lidi, kteří si přijdou pro vstupenku, zná Marie Vrzalová i jménem. „To jsou předplatitelé a další diváci, kteří chodí často. Když je vidím, tak si s nimi povídám. Někdy mi třeba řeknou, že je někdo z rodiny nemocný, tak se příště zeptám, jak se daří,“ komentuje.

Právě to ji na její práci baví. „Je to prostě práce s lidmi o lidech, ten kontakt mám ráda. Sedět někde sama v kanceláři a jen ťukat do počítače, to by nebylo ono,“ uzavírá.

Všechny díly pořadu Co dělají najdete ZDE.

Spustit audio