Představíme nové dechovky. A vy budete moci hlasovat pro ty nejlepší

V neděli 30. dubna odstartuje v Písničkách pro radost přehlídka hudebních novinek. Na sedm týdnů se do českobudějovického programu po roce vrací cyklus 7x7 jarních dechovek. V půlhodince vždy v neděli od 12.30 hodin nabídneme sedm skladeb z žánru dechové hudby.

Hudební redaktor Zdeněk Voráč seznámí posluchače nejen s novými písničkami od jihočeských dechových kapel, ale uslyší také písně z jiných českých krajů, z Moravy i ze Slovenska.

Pomocí internetové ankety poté posluchači rozhodnou, které novinky se stanou v roce 2017 nejoblíbenějšími. Své hlasy budete moci posílat každý týden od neděle do čtvrtečního poledne na rozhlasovém webu.

V prvním díle pořadu se o přízeň publika budou ucházet písně, které nedávno natočili Jižani, Březovanka, 12° Plzeň – dechovka plzeňské konzervatoře, Pardubická šestka, slovenská Križovianka, moravská Túfaranka a Havlíčkobrodská dvanáctka.

V současnosti nabízí Písničky pro radost, nejpopulárnější pořad Českého rozhlasu České Budějovice, výběr z tisíců různých skladeb. A nyní sami rozhodnete, které novinky si zaslouží zařadit do naší rozhlasové hudební databáze.

Český rozhlas České Budějovice přeje hezké chvilky s dechovkovými novinkami na 106,4 FM.
Všechny díly pořadu 7x7 jarních dechovek najdete zde.

autoři: Miroslav Tichák , Zdeněk Voráč
Spustit audio