Představujeme nové dechovky. Vyberte v naší anketě ty nejlepší - 3. kolo

14. květen 2017

Po roce se Český rozhlas České Budějovice vrátil k úspěšné rubrice 7x7 jarních dechovek. Po sedm týdnů uslyšíte v neděli po poledni nové písně z dechovkového žánru. Poté můžete na webu hlasovat pro tu nejlepší.

7x7 jarních dechovek se vysílá v rámci Písniček pro radost. Tento nejpopulárnější pořad Českého rozhlasu České Budějovice v současnosti nabízí výběr z tisíců různých dechovek. A nyní sami rozhodnete, které nové skladby si zaslouží zařadit do naší hudební databáze.

Hudební redaktor Zdeněk Voráč vybírá nové písničky nejen od jihočeských dechových kapel, ale také z jiných českých krajů, z Moravy i ze Slovenska. V anketě nám pak dejte vědět, která skladba se vám nejvíce líbila.

Hlasování 3. kola skončilo. Děkujeme za hlasy.
1. místo - Láska bláznivá
2. místo - Ty falešná frajárko
3. místo - Mala som ja šuhajíčka

Všechny díly pořadu 7x7 jarních dechovek najdete zde.


Poslechněte si celý pořad nebo ukázky a hlasujte pro píseň, která vás nejvíce zaujala. Odeslat můžete jeden hlas. Ve třetím kole, které trvá do 18. května do 12 hodin, máte na výběr z těchto dechovek:

0:00
/
0:00
0:00
/
0:00
0:00
/
0:00

Kameníkovi muzikanti - Dalešická dědinečka
Moravská dechová kapela představuje polku Bohumíra Kameníka s textem Pavla Jecha. Píseň Dalešická dědinečka zpívají Tereza Tvrzníková a Zdeněk Kopřiva.

Venkovská kapela - Lepší je pivečko pít
Poprvé v programu Českého rozhlasu České Budějovice zazněl valčík Pavla Kršky Lepší je pivečko pít. Nahrála ho na Vysočině sídlící Venkovská kapela Jaroslava Šimka se zpěváky Petrou Nedvědovou a Oldřichem Růžičkou.

Drietomanka - Mala som ja šuhajíčka
Slovenská Drietomanka má již 150 let starou tradici, v současné době ji vede Jaroslav Múdry. Autorem polky Mala som ja šuhajíčka je Jozef Uhliar, zpívají Monika Múdra a Renáta Husárová.

Veselka - Dvě růže
Valčík pětaosmdesátiletého Jana Bušty z Frahelže nahrála Veselka Ladislava Kubeše. Píseň Dvě růže zpívá čtveřice osvědčených sólistů Ivana Jelínková, Blanka Tůmová, Radek Klusoň a Milan Černohouz.

Úhlavanka - Smutná milenka
Klatovská Úhlavanka nově natočila osvědčenou polku Antonína Pelce a Ferdinanda Chrášťanského. Uslyšíte v ní hlasy dvojice absolventů plzeňské konzervatoře Barbory Čížkové a Jana Šimůnka.

Jižani - Láska bláznivá
Podmanivá skladba Karla Svobody a Jiřího Štaidla je známá v podání Karla Gotta. Na své nové album ji ale natočili také Jižani Miroslava Dvořáka, a to v dosti rychlém tempu. Zpívají Ivana Stellnerová a Jaromír Šnedorfer.

Březovanka - Ty falešná frajárko
Polku Blahoslava Smišovského již dostatečně proslavila Mistříňanka i jiné kapely. V nahrávce čáslavské Březovanky ji ale uslyšíte poprvé. Kapelník Jiří Vojtěch zve k mikrofonům zpěváky Anetu Šmidrkalovou a Jaroslava Červinku.


Po odvysílání všech sedmi kol dechovkové přehlídky se můžete těšit na speciální závěrečný díl. Znovu uslyšíte dechovky, které se vám nejvíce líbily.
Všechny díly pořadu 7x7 jarních dechovek najdete zde.

Spustit audio