Představujeme nové dechovky. Vyberte v naší anketě ty nejlepší - 5. kolo

28. květen 2017

Po roce se Český rozhlas České Budějovice vrátil k úspěšné rubrice 7x7 jarních dechovek. Již pátým týdnem jsme v neděli po poledni představili nové písně z dechovkového žánru. Nyní můžete na webu hlasovat pro tu nejlepší.

7x7 jarních dechovek se vysílá v rámci Písniček pro radost. Tento nejpopulárnější pořad Českého rozhlasu České Budějovice v současnosti nabízí výběr z tisíců různých dechovek. A nyní sami rozhodnete, které nové skladby si zaslouží zařadit do naší hudební databáze.

Hudební redaktor Zdeněk Voráč vybírá nové písničky nejen od jihočeských dechových kapel, ale také z jiných českých krajů, z Moravy i ze Slovenska. V anketě nám pak dejte vědět, která skladba se vám nejvíce líbila.

Hlasování 5. kola skončilo. Děkujeme za hlasy.
1. místo - Padala hvězdička
2. místo - Děkuji létu
3. místo - Hájenko, hájenko

Všechny díly pořadu 7x7 jarních dechovek najdete zde.


Poslechněte si celý pořad nebo ukázky a hlasujte pro píseň, která vás nejvíce zaujala. Odeslat můžete jeden hlas. V pátém kole, které trvá do 1. června do 12 hodin, máte na výběr z těchto dechovek:

0:00
/
0:00
0:00
/
0:00

Jižani - Hájenko, hájenko
Píseň z alba O koních napsal Daniel Dobiáš, text doplnil Petr Bukovský. Zpívá čtveřice sólistů Ivana Stellnerová, Marie Chuchlová, Jaromír Šnedorfer a Václav Řihák.

Sobuláci - Za naším okénkem
Na novém albu moravských Sobuláků najdeme i polku Za naším okénkem. Hudbu složil Miloslav Richard Procházka, slova jsou od Ivany Škrhákové. Písničku zpívají Venuše Sáčková a Petra Tomanová.

Havlíčkobrodská dvanáctka - Studánka
Kapela se dočkala svého prvního alba, což jistě těší i jejího zakladatele Václava Paličku. Ten také poskytl píseň Studánka ze své tvůrčí dílny. Textařem je Karel Rollo, zpívají Iva Kletečková a Jiří Pospíšil.

Túfaranka - V hornom konci svíťá
Původ valčíku je lidový, úpravy se ujal kapelník Jan Bílek, který aranžmá svěřil Františku Jeřábkovi. Písničku najdou posluchači na novém albu, zpívají Dita Bilíková, Hana Bílková a sbor Túfaranky.

Boršičanka - Padala hvězdička
Polka Antonína Koníčka a Vladimíra Salčáka není úplně nová. Boršičanka ji natočila v roce 2011, ale teprve loni se dostala do českobudějovické rozhlasové fonotéky. Píseň zpívají Jana Turčínová a Michaela a Svaťa Tarabusovi.

Mistříňanka - Chtěl bych mít kapelu
Nové pojetí známé skladby Jiřího Bažanta a Vratislava Blažka. Písnička je časem prověřená, je totiž o pět let starší než Mistříňanka, která letos slavila 50 let. Jako zpěvák se představí nový sólista této dechovky Jan Olexa.

Nektarka - Děkuji létu
Valčík Františka Soukupa Děkuji létu loni nahrála Nektarka ze Strakonic. Píseň zpívají Jindra Novotná a Kamil Vacín.


Po odvysílání všech sedmi kol dechovkové přehlídky se můžete těšit na speciální závěrečný díl. Znovu uslyšíte dechovky, které se vám nejvíce líbily.
Všechny díly pořadu 7x7 jarních dechovek najdete zde.

Spustit audio