Přelom roku na rozhlasových vlnách zpestří koncerty, Dejvické divadlo i povídka

28. prosinec 2017

Koncerty, speciály pravidelných pořadů i rozhlasovou hru nabídne Český rozhlas České Budějovice na Silvestra a Nový rok. Prožijte s námi přelom roku na 106,4 FM a webu budejovice.rozhlas.cz.

Kompletní program najdete na našem webu v sekci Program.

Nedělní silvestrovské dopoledne začne v 9 hodin magazínem Vltavín. Ten tentokrát nabídne herecké vzpomínání z archivu Českého rozhlasu České Budějovice.

Od 10 hodin můžete poslouchat oblíbené Písničky pro radost, v nichž moderátoři Martin Hlaváček a Petr Kronika představí novou posilu pořadu Helenu Hýnovou. Následovat bude od 12 hodin to nejlepší z letošního Podzimu s dechovkou ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice.

Mezi 13. a 14. hodinou odvysíláme rozhlasovou povídku Výlet pana Broučka do 15. století. Ta vypráví příběh počestného měšťana, který se jednou cestou z hospůdky propadne do sklepení i do úplně jiné doby. V hlavní roli rozhlasové hry, která vznikla podle stejnojmenné povídky Svatopluka Čecha, uslyšíte Arnošta Goldflama.

Pozdní odpoledne a večer budou patřit koncertům. Od 16 hodin nabízíme záznam loňského koncertu Miroslava Žbirky ze studiového sálu Českého rozhlasu České Budějovice. Od 18 hodin pak Silvestr se zpívajícím právníkem Ivem Jahelkou.

Pondělí 1. ledna 2018

Novoroční oběd si můžete zpestřit kvalitním dixielandem. Od 12 hodin totiž vysíláme záznam koncertu kapely Stanley´s Dixie Street Band.

V Českém rozhlase České Budějovice vznikl exkluzivní rozhovor s osmi herci a ředitelkou Dejvického divadla. Na snímku Miroslav Krobot

Po 13. hodině začneme objevovat zajímavosti našeho kraje. Pořad Jihočesko, země neznámá nabídne reportáže z nejrůznějších míst.

Fenomén Dejvického divadla, které v roce 2017 oslavilo 25 let existence, připomeneme mezi 14. a 15. hodinou. Nabízíme reprízu exkluzivního rozhovoru s devíti členy divadla, který vznikl ve studiu Českého rozhlasu České Budějovice.

V 17 hodin začíná na 106,4 FM přímý přenos Novoročního koncertu Českého rozhlasu České Budějovice a Jihočeského divadla, moderuje Petr Vydra. Od 18 hodin si pak můžete užít záznam koncertu kapely Javory.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.