Profesionální cyklisté uháněli po jihočeských silnicích. Kraj hostil mezinárodní etapový závod

4. září 2017

Silniční cyklistika je královnou - platí to i na jihu Čech, které hostily mezinárodní závod. Zápas mezi Dačicemi a Hlubokou v krajském fotbalovém přeboru nabídl osm gólů. Sportovní ozvěny po víkendu tradičně připravil Kamil Jáša.

Závod Okolo jižních Čech, to je, jak se říkává, totální cyklistika. Na pečlivě zvolených trasách v Jihočeském kraji se představují mezinárodní týmy. Pořadatelem je RBB Invest Jindřichův Hradec, centrem závodu město u Vajgaru a ředitelem zkušený cyklista Jan Hájek.

„Letos se jenom potvrzuje to, že startovní listina je nejkvalitnější za celou historii. Je to až moc dobré. Mě ale hlavně zajímá, aby se něco nestalo z hlediska bezpečnosti. Byly drobné pády závodníků, ale nic vážného, i vše ostatní je v pořádku,“ komentoval Jan Hájek.

Závod přilákal řadu fanoušků. Bylo tomu tak například v Třeboni. „Je to vynikající, přišla jsem se podívat na pěkné závodníky,“ chválila jedna z divaček. „Úžasná trasa, krajina plná lesů a krásných silniček je pro tento sport naprosto úžasná a i ti závodníci z toho budou mít krásný pocit,“ dodal další divák.

Nejlepším mužem byl ve žlutém Josef Černý z Elkov Author Cycling Teamu. Ten trasu komentoval originálně. „Nahoru, dolů, doleva, doprava. Byla to taková Belgie skoro,“ řekl.

Sportovní ozvěny výsledkově:

V Polsku skončilo mistrovství Evropy volejbalistů. Český tým i se třemi hráči Jihostroje se dostal mezi nejlepší osmičku - na sedmou pozici. Trenér Michal Nekola volejbalisty chválil: „Musím říct klukům, že jsem na ně pyšný.“

V krajském fotbalovém přeboru se hrály další zápasy: Jindřichův Hradec - Třeboň 2:0, stejně jako Dražice - Milevsko, Nová Včelnice - Čimelice 0:1, Katovice - Želeč 2:4, Dačice - Hluboká 4:4, Protivín - Osek 8:1, Táborsko - Rudolfov 1:1 a Olešník - Sokol Sezimovo Ústí. 4:1.

V čele tabulky Ondrášovka krajského přeboru jsou Olešník a Želeč, po čtyřech kolech mají deset bodů. V suterénu tabulky čekají na první bodový úspěch Katovice a Sokol Sezimovo Ústí.

V extralize nohejbalistů prohrálo Dynamo České Budějovice s Českým Brodem 4:6 a chystá se na play out. V deštivém počasí hodnotil první duel dlouhán domácí sestavy Ondřej Matějka: „V rozhodujícím setu už to hřiště bylo hodně špatné, už to nepřipomínalo nohejbal. První set se nám povedl, ale soupeř na nás našel recept, takže jsme se začali trochu trápit. A o výsledku rozhoduje každá chyba.“

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio