Recept na ihned měkké perníčky

Mezi nejoblíbenější vánoční cukroví patří perníčky. Zkuste je upéct podle receptu Moniky Brýdové - Foto: Monika Brýdová

Mezi nejoblíbenější vánoční cukroví patří perníčky. Zkuste je upéct podle receptu Moniky BrýdovéFoto: Monika Brýdová

Českobudějovická publicistka Monika Brýdová prozradila svůj recept na perníčky. Ty není třeba nechat uležet a jsou hned po upečení vláčné a měkké.

Suroviny:
500 gramů hladké mouky
200 gramů moučkového cukru
5 lžic medu
100 gramů másla nebo Hery
2 vejce
2 lžíce kakaa
2 kávové lžičky koření do perníku
lžička sody
¼ prášku do perníku 

1. Ze všech surovin vypracujte těsto, které bude měkké a poddajné asi jako plastelína. Zabalte ho do mikrotenové fólie a nechte přes noc odležet v lednici.  

2. Odleželé těsto vyválejte na pomoučněném vále na tloušťku asi půl centimetru. Vykrájejte libovolné tvary a pečte 8 až 10 minut při 160° C. 

3. Ihned po vytažení potřete horké perníčky na vrchní straně rozšlehaným žloutkem, aby dostaly pěkný lesk. Nechte je vychladnout na mřížce a teprve pak zdobte polevou. 

Vaříme s rozhlasem - Foto: Aleš Vavřík

Autor:  Monika Brýdová
Pořad: Dámská jízda  |  Stanice: České Budějovice
Čas vysílání: středa 09:05  |  Délka pořadu: 35 minut  
 

Nové články v rubrice

Jihočeský kraj
  silnice I/24, Lomnice nad Lužnicí, okr. Jindřichův Hradec, stavební práce, zúžené jízdní pruhy, Od 23.10.2017 00:00 Do 25.10.2017 23:59, Částečná uzavírka silnice I/24 v Lomnici nad Lužnicí u domu č. ...
  ulice Na Příkopech, Blatná, okr. Strakonice, uzavřeno, Od 21.10.2017 06:00 Do 21.10.2017 14:00, Úplná uzavírka místní komunikace, ul. Na Příkopech v Blatné, z důvodu konání farmářských trhů. Objízdná ...
  silnice I/3, v katastru obce Drahotěšice, okr. České Budějovice, uzavřeno, stavební práce, Od 04.09.2017 07:00 Do 15.11.2017 23:59, Úplná uzavírka silnice I/3 – připojovací větev MÚK Ševětín ve směru ...

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace