Redaktorka Romana Lehmannová získala ocenění na festivalu Prix Bohemia Radio

28. listopad 2014

Redaktorka Centra zpravodajství České Budějovice Romana Lehmannová získala cenu za druhé místo na festivalu Prix Bohemia Radio.

Soutěžní přehlídka rozhlasové tvorby se konala už po jednatřicáté a nabídla poslechy her, konference i veřejné zasedání mezinárodních porot, které udělily ceny v několika kategoriích.

V kategorii zpravodajský příspěvek se Romana umístila na druhém místě se svou investigativní reportáží Příhraniční zubaři dávají přednost rakouské klientele. Redaktorka natáčela v ordinacích na jihu Čech, které odmítají české pacienty a berou pouze Rakušany.

„Cena je skvělá, to víte, ego to polechtá, člověk má radost. Navíc zdůvodnění poroty je výbornou profesní zpětnou vazbou a hlavně motivací. Ale pořád je pro nás redaktory nejdůležitější, abychom svými příspěvky pomohli těm, kterých se ten problém dotýká. Abychom ten problém jen nepopsali, ale také s ním něco udělali. A tady se to myslím povedlo. I když to je pro mě jedna z reportáží, u které jsem potila krev, protože se neskutečně zamotala a já s ní strávila mnoho dní i nocí, a dokonce jsem ji chtěla několikrát vzdát. Jsem ráda, že jsem ji dotáhla do konce,“ přiznala Romana.

Pro Romanu to není zdaleka první úspěch. Loni například získala Cenu generálního ředitele Českého rozhlasu na přehlídce Report 2013. Čtvrté místo v kategorii dokument obsadila na Prox Bohemia Radio další budějovická redaktorka Mária Pfeiferová.

autor: Jana Matznerová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka