Román Zapomenuté dítě nejúspěšnější německé autorky odhaluje temné tajemství

27. září 2017

Mezi světové bestsellery patří kniha Zapomenuté dítě, kterou v pořadu Dámská jízda zalistovala Mirka Nezvalová. Autorkou románu je Charlotte Linková, v Čechách jej vydala Euromedia ve své edici nakladatelství Ikar.

Charlotte Linková je nejúspěšnější německou autorkou současnosti. Prodalo se 16,5 milionu jejích knih. Její psychologické romány jsou plné napětí, napsané v tradici nejlepších anglických detektivek. Byly přeloženy do mnoha jazyků a staly se mezinárodními bestsellery. Řada knih, mimo jiné i Zapomenuté dítě, byla zfilmována.

V tomto románu se odkrývá temné tajemství z minulosti, které visí nad současností jako Damoklův meč.

Ve Scarborough, poklidném městečku na severním pobřeží Anglie, byla nalezena brutálně zavražděná studentka. Policisté několik měsíců tápou v temnotě a pak na nedaleké staré farmě dojde k dalšímu podobnému zločinu. Nic nenapovídá tomu, že by oběti něco spojovalo, a tak se ctižádostivá inspektorka Valerie Almondová upne na nejnápadnější okolnost: neshody v rodině druhé oběti.

Před jejím pohledem se však dlouho ukrývá jed, který v rodině působí už léta. Při pátrání po jeho původu se musí vrátit hluboko do minulosti. Až k děsivému odhalení jednoho chladného prosincového dne před více než třiceti lety. A dokonce ještě dál, do doby 2. světové války, kdy záhadným způsobem zmizelo malé dítě…

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio