Román Znovu já vypráví o ženě, které změnila život operace srdce

27. březen 2018

Příběh ženy, která musela podstoupit náročnou operaci srdce, aby si uvědomila, že ještě vůbec nějaké má. To je román Znovu já, který v češtině vydalo nakladatelství Grada Publishing. Zalistovala jím autorka pořadu Dámská jízda Mirka Nezvalová.

Knihu napsala Gayle Formanová, oceňovaná spisovatelka a novinářka, která publikovala například v časopisech Elle, Cosmopolitan nebo Glamour. Celosvětovým hitem se stal její třetí román z roku 2009 Zůstaň se mnou, který vyšel ve více než třiceti zemích a v roce 2014 byl dokonce úspěšně zfilmován.

„Je to příběh ženy, která je vytížená, v neustálém stresu, doma má dvojčata, pracuje od rána do večera, má pocit, že neustále něco nestíhá. Nakonec se z domnělé nepohody v žaludku stane infarkt a ona si uvědomí, že se musí zastavit,“ popisuje zápletku knihy Mirka Nezvalová.

„Možná právě její příběh bude inspirací, jak něco podobného udělat. Ona místo každodenních povinností nasedla do vlaku, kde po ní najednou nikdo nevyžadoval neustálou pozornost, a odjela pátrat po rodinné historii,“ zve k přečtení autorka pořadu Dámská jízda.

Spustit audio