Soutěž Moje jižní Čechy skončila. Elektrokolo získává Tereza Švehlová

27. srpen 2016

Milujeme jižní Čechy a myslíme si, že každý tu má nějaké oblíbené místo. Proto jsme v létě 2016 vyhlásili fotografickou soutěž Moje jižní Čechy. O vítězi rozhodovali návštěvníci webových stránek Českého rozhlasu České Budějovice.

Od začátku prázdnin do poloviny srpna mohli posluchači zasílat fotografie svého oblíbeného místa v kraji, místa, kde se cítí dobře. Sešlo se více než 130 zajímavých snímků, převážně s přírodními motivy. Během dvoutýdenního hlasování pak mohli lidé podpořit svého favorita.

Vítězkou soutěže Moje jižní Čechy se stala Tereza Švehlová z Vimperka. Její fotografie zámku v Českém Krumlově nasbírala 383 hlasů. Autorka získává elektrokolo Galaxy Carpo 2 v hodnotě 30 tisíc korun od společnosti Cyklo Švec.

Na druhém místě skončila fotografie zachycující lávku u českobudějovického nádraží, kterou zaslal Pavel Fictum ze Staňkova. Díky 339 hlasům si užije relaxační pobyt pro dvě osoby v Lázních Bechyně.

Cenu za třetí místo, relaxační pobyt pro dvě osoby v Rezidenci Nové Hrady, dostane od Českého rozhlasu Marie Ludvíková z Českých Budějovic. Její snímek od obce Kočín nasbíral 296 hlasů.

Český rozhlas využil svého oprávnění anulovat hlasy, u nichž je důvodné podezření, že se při hlasování uplatňují nekalé, podvodné nebo nečestné praktiky. Za zneužití hlasování se považuje zejména jednorázový nečekaný nárůst hlasů a hlasování z podezřelých IP adres, zejména IP adres ze zahraničí.

Podrobná pravidla soutěže zde.

Čtěte také

Námětem k názvu soutěže je úryvek písničky Moje česká vlast textaře Zdeňka Beneše, kterou posluchači Českého rozhlasu České Budějovice dobře znají z vysílání v podání předních dechových kapel Veselky Ladislava Kubeše nebo Budvarky.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka