Soutěžní recept z Dámské jízdy: Kuře divokého Baska

7. prosinec 2016

Soutěž se seriálem Ohnivý kuře vyhlásil pořad Českého rozhlasu České Budějovice Dámská jízda. Díky ní se můžete podívat na natáčení nebo získat kuchařku. Stačí, když pošlete svůj recept na netradiční úpravu drůbeže.

Recepty posílejte na emailovou adresu damska.jizda@cb.rozhlas.cz nebo poštou na adresu Český rozhlas České Budějovice, U Tří lvů 1, 37001 České Budějovice. Na obálku napište heslo Dámská jízda - soutěž.

Do soutěže se zapojila také Alena Šlajsová z Bušanovic. Její recept zveřejňujeme. Ze zaslaných receptů porota nakonec vybere ty nejzajímavější. Tři posluchačky vyhrají návštěvu natáčení seriálu Ohnivý kuře, další získají kuchařku s originálními recepty z tohoto gastronomického seriálu.

Kuře divokého Baska
Recept zaslala Alena Šlajsová z Bušanovic

Suroviny:
1 kuře
4 lžíce oleje
1 menší cibule
5 rajčat nebo 1 konzerva rajčat
2 zelené papriky
5 žampionů
2 stroužky česneku
po špetce tymiánu, majoránky a oregána
1 lžička grilovacího koření
3 lžíce sterilovaných cibulek
sůl, pepř, nasekaná petrželka

Kuře rozdělíme na osm porcí. Maso osolíme a opepříme a na pánvi na oleji po všech stranách opečeme společně s nadrobno nakrájenou cibulí.

Rajčata spaříme, sloupneme, pokrájíme a přidáme k masu (pokud máme konzervu, použijeme i nálev). Papriky a žampiony nakrájíme na plátky a přidáme do pánve. Vmícháme česnek nakrájený na tenké plátky a všechno koření.

Podlijeme trochou vody a dusíme pod poklicí. Můžeme přidat i trochu bílého vína. Když je vše měkké, vmícháme petrželku a cibulky a ještě necháme chvilku prohřát.

Podáváme s rýží.

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio