Soutěžní recept z Dámské jízdy: Velezdravý ohnivý kuřecí

10. listopad 2016

Soutěž se seriálem Ohnivý kuře vyhlásil pořad Českého rozhlasu České Budějovice Dámská jízda. Díky ní se můžete podívat na natáčení nebo získat kuchařku. Stačí, když pošlete svůj recept na netradiční úpravu drůbeže.

Recepty posílejte na emailovou adresu damska.jizda@cb.rozhlas.cz nebo poštou na adresu Český rozhlas České Budějovice, U Tří lvů 1, 37001 České Budějovice. Na obálku napište heslo Dámská jízda - soutěž.

Do soutěže se zapojila také Iva Bartůšková. Její recept zveřejňujeme. Ze zaslaných receptů porota nakonec vybere ty nejzajímavější. Tři posluchačky vyhrají návštěvu natáčení seriálu Ohnivý kuře, další získají kuchařku s originálními recepty z tohoto gastronomického seriálu.

Velezdravý ohnivý kuřecí
Recept zaslala Iva Bartůšková

Suroviny:
1 vařená brokolice (nejlépe v páře)
2 kusy kuřecích prsou (nebo 2 vykostěná stehna)
150 gramů strouhaného tvrdého sýra
1 zakysaná smetana (nejlépe tučná)
1 vejce
sůl, pepř
mletá paprika
pasta z chilli papriček (nebo stačí i pálivá mletá paprika)

Kuřecí maso omyjeme, jemně naklepeme a mírně osolíme a zlehka orestujeme na oleji. Přendáme do vymazané zapékací misky (nejlépe máslem), zasypeme vařenou brokolicí a zalijeme směsí ze zakysané smetany, sýra, vejce, papriky a pepře.

Přiklopíme a dáme do předehřáté trouby asi na 25 minut. Poté odklopené ještě asi 10 minut dopečeme. Hlídáme, aby se nepřipálilo!

Podáváme s různě upravenými bramborami. „My jíme takto připravené kuřecí maso s vařenými bramborami, návštěvě dělám pečené v troubě. Mohou být i hranolky, ale to už je přímo kalorická bomba,“ napsala posluchačka Iva Bartůšková.

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio