Sportovní gymnastika je nejlepší sport pro malé děti, říká olympionik

11. prosinec 2017

Gymnastický memoriál Petra Kouby sledoval olympionik Stanislav Ježek. Nejlepším českým karatistickým klubem je TJ Karate České Budějovice. Motor České Budějovice vede tabulku WSM ligy. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

V českobudějovickém Gym centru připravila domácí tělovýchovná jednota Merkur tradiční memoriál Petra Kouby ve sportovní gymnastice. „Petr Kouba je určitě velká ikona jihočeské gymnastiky. Vedl tréninkové středisko mládeže, kde vyrostla řada reprezentantek, a my doufáme, že pokračujeme v jeho tradici,“ řekl ředitel Gustav Bago.

Gym centrum vyrostlo v prostorách, které v minulosti patřily kinu Vesmír. „Máme míň místa, ale opravdu kvalitní nářadí, takže myslím, že jsou tady všichni spokojeni. Každý, kdo tomu trochu rozumí, ví, že je problém, aby si malé děti samy stavěly nářadí. Je obrovský rozdíl, když přijdou do vybavené tělocvičny,“ dodal Gustav Bago.

Mezi mladé gymnastky patří Nikola, která cvičí patnáct hodin týdně. „Nejradši mám asi kladinu. Trénujeme pětkrát týdně na tři hodiny a líbí se mi tady,“ komentovala.

Na memoriál dorazila zajímavá osobnost – Stanislav Ježek, vítěz světového poháru ve slalomu na divoké vodě, účastník olympijských her a mistrovství světa. Jeho děti se věnují sportovní gymnastice, která je základem pro další sporty. „Já myslím, že je to krásná příprava, protože člověka rozvíjí ve všech směrech. Orientace v prostoru, protažení, síla všech partií jsou pak potřeba v každém sportu. Za mě sport číslo jedna pro malé děti,“ připomněl.

Sportovní ozvěny výsledkově:

V krajské hokejové lize Hluboká prohrála s Radomyšlí 2:4. Trenér poražených Miroslav Šulista nebyl vůbec spokojený. „Do soupeřova druhého gólu jsme dali čtyři tyčky, měli jsme nespočet šancí, byli jsme prostě jednoznačně lepší,“ řekl.

Z branky Hluboké popisoval obdržený rozhodující gól brankář František Dašek: „Udělali jsme chybu, ztratili jsme kotouč, dostali z toho gól a začali trochu panikařit. Prvním úkolem je teď vůbec dostat se do play-off.“

Tým TJ Karate České Budějovice zazářil na mistrovství republiky v Karlových Varech. Jeho bilance 18 zlatých, 9 stříbrných a 12 bronzových medailí je ohromující.

Tabulka:

V hokejové WSM lize se Motoru České Budějovice daří, tentokrát vyhrál v Benátkách 5:0. V tabulce soutěže je na prvním místě, ve třiceti kolech nasbíral 62 bodů. Druhé Karlovy Vary mají 59 bodů, Kladno ještě o bod méně.

Čtěte také

autor: Kamil Jáša
Spustit audio