Sportovní ozvěny: Budějovice zažily hokejový smutek, Motor do extraligy nepostoupil

24. duben 2017

Motor České Budějovice si v příští sezoně hokejovou extraligu nezahraje. Náročná, ale fantastická cesta Jihostroje za volejbalovým zlatem. Na Hluboké se běžel extrémní závod Army Run. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Hokejový smutek, prohra s Pardubicemi, zmar po celoroční práci. I takový může být někdy sport. Vyprávět by mohli hokejisté českobudějovického Motoru a jejich fanoušci, kteří dorazili v pátek na poslední domácí zápas do Budvar arény.

„Dařilo se i nedařilo, bylo to jako na houpačce. Mě fascinuje, že sem chodí tolik lidí, to je skvělé a je škoda, že diváci neviděli postup,“ komentoval jeden z fanoušků. „Myslím, že sezóna byla dobrá, i když konec nevyšel tak, jak jsme chtěli.“ „Bylo to pro Budějce asi maximum, co mohli uhrát.“ „Sezóna byla výborná, ale konec špatný.“ „Myslím, že za rok se bude zase bojovat o postup do extraligy,“ zaznělo také po skončení zápasu.

O nepostupu Motoru, který v neděli prohrál v Karlových Varech 0:1, se rozhodlo už v pátek. Jihočeši podlehli Pardubicím 1:3. Pardubice v extralize zůstávají a postupuje Jihlava. Její hru brankář Motoru Petr Kváča pochválil. „Jihlava hraje trochu takový styl NHL, kdy výborně brání před gólmanem, nepustí tam žádnou střelu, žádnou tutovku. To rozhodlo,“ řekl.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice nevyužili v Kladně dva mečboly. Prohráli 2:3 a oslavy mistrovského titulu se odkládají.

Semifinále volejbalové extraligy v sezóně 2016-17 - Jihostroj České Budějovice vs. Karlovarsko

Stručně z fotbalu: Táborsko prohrálo 0:1 v Ostravě a Dynamo České Budějovice 1:2 v Opavě. V Ondráškovka krajském přeboru zvítězila Želeč v Písku 3:2, Rudolfov v Čimelicích 2:0, Hluboká v Plané 1:0. Jindřichův Hradec doma porazil Osek 2:1, Dačice Ševětín 2:0 a Třeboň Milevsko 3:2. Nerozhodným výsledkem 1:1 skončil zápas Katovice - Soběslav i Protivín - Olešník.

LTC České Budějovice uspořádal mezinárodní tenisový turnaj. Manažer klubu Jiří Linha o něm mluví jako o utkání mládeže do 14 let. „Je to tradiční akce, která se koná každý rok. Účastní se výběr jižních Čech, Horního Rakouska a Bavorska,“ dodal.

Extrémní překážkový závod Army Run se běžel u Hluboké nad Vltavou. V závodě Elite vyhrál Jiří Vacík a mezi ženami Petra Veselá. Ředitel závodu Jiří Nikodým popisoval, že se bojovalo až do cílového prostoru: „Pět metrů před cílovou čárou číhalo opravdové peklo, na lešení bylo třeba udělat v mužské kategorii deset shybů a v ženské kategorii pět shybů.“ Soutěžící dorazili z mnoha míst a v cíli byli ze svých výkonů nadšení.

Tabulka:

V čele krajského přeboru fotbalistů je Soběslav (51 bodů). Druhá Želeč (42 bodů), třetí Katovice (41 bodů), čtvrté Čimelice a pátý Rudolfov. Tabulku uzavírají na třináctém místě Olešník (23 bodů) na čtrnáctém Písek (21 bodů), na patnáctém Ševětín (14 bodů) a s devíti body je poslední Planá.

Kam v týdnu za sportem:

Ve středu Jihostroj a Kladno v 19 hodin v českobudějovické sportovní hale rozehrají už šestou finálovou bitvu v extralize volejbalistů. Určitě si atraktivní zápas nenechte ujít.

Naprosto výjimečnou příležitostí vidět národní hokejové týmy před mistrovstvím světa budou České hokejové hry v Českých Budějovicích. Česká reprezentace bude hrát ve čtvrtek od 18.30 hodin s Finskem, v sobotu od 17 hodin se Švédskem a v neděli od 18.30 hodin s Ruskem. Příznivcům sportu přejeme úspěšný týden.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio