Sportovní ozvěny: Dynamo hrálo derby s Táborskem, volejbalisté mají nového šéfa

15. květen 2017

Český svaz volejbalistů má nového předsedu. Dynamo České Budějovice hrálo na Střeleckém ostrově derby s Táborskem. Strakoničtí házenkáři bojovali v baráži s Hranicemi jako lvi. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Český volejbalový svaz volil nového předsedu. Poprvé v historii byl ve hře s velkými šancemi také Jihočech Jiří Popelka. Ten se nakonec stal místopředsedou, svaz povede Marek Pakosta.

Nové vedení bude řešit i nepříjemné finanční problémy. „Volejbalový svaz už na to má dlouhou dobu, aby ty problémy vyřešil, a pořád se to odkládá. Já bych určitě stál o to, abychom tyto problémy řešili definitivně, i kdyby to bylo bolestné. Táhne se to už dlouho a já si myslím, že už je potřeba za tím udělat tlustou čáru,“ uvedl Jiří Popelka.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Fotbalové derby mezi Dynamem České Budějovice a Táborskem přineslo remízu 1:1. Autorem krásného gólu byl tři minuty před koncem táborský Antonín Presl. „Hrozně jsme se nadřeli, hodně to bolelo, ale je důležité, že jsme to zvládli. Je to cenný bod a myslím, že jsme si ho zasloužili. Myslím, že jsme byli možná i trošku lepší než Budějovice,“ komentoval.

V baráži o extraligu házenkářů prohrály Strakonice doma po boji s Hranicemi 27:29. „Na konci nám maličko došly síly. Hráli jsme tu obranu na riziko, hráči vzadu potom propadli ve hře jeden na jednoho, tam se to dalo vyřešit jinak. Uděláme si rozbor a připravíme se na to další zápas. Naše hra je mnohem pestřejší, myslím si, že co jsme tady ukázali, je zhruba třetina toho, co umíme. Soupeře máme pořád čím překvapit,“ hodnotil trenér Roman Marienka.

Tabulka:

Tradičně se hrály zápasy krajského přeboru fotbalistů: Ševětín - Planá 1:3, Osek - Milevsko 0:3, Rudolfov - Soběslav 1:4, Písek - Katovice 3:5, Olešník - Hradec 1:0, Želeč - Čimelice 2:0, Dačice - Protivín 1:1 a Hluboká - Třeboň 2:0.

První v Ondrášovka krajském přeboru je bezpečně Soběslav (58 bodů) před Želčí (51 bodů) a Katovicemi (47 bodů). Na druhém konci tabulky jsou týmy Písku (27 bodů), Dačic (15 bodů), Ševětína (14 bodů) a Plané (12 bodů).

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio