Sportovní ozvěny: Krajský přebor vyhrála Soběslav, Jihočeši komentovali závod slalomářů

19. červen 2017

Jihočeši mají rádi vodní slalom a nechyběli ani na Světovém poháru v Praze. Posledním kolem se uzavřel fotbalový krajský přebor. Jihostroj České Budějovic definitivně uzavřel kádr pro sezónu 2017/2018. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Vodní slalom je na jihu Čech hodně populární, jeho průkopnicí byla třeba Lída Polesná. Proto jsme se s pořadem Sportovní ozvěny vypravili do Prahy, kde se sešla největší světová esa na Světovém poháru. U komentátorského mikrofonu byli dva Jihočeši - Daniel Stach a Miroslav Lenc.

Jednou z velkých hvězd světového vodního slalomu je Ondřej Štěpánek, který společně s Volfem vybojoval řadu medailí. Znalost domácího prostředí je podle něj nesmírně důležitá. „Každý se chce doma ukázat. My jsme nejlepší na světě ve vodním slalomu a chceme to ukázat a užít si to před domácími diváky. Také je důležitá znalost vodního terénu. Všichni z reprezentace znají Troju velice dobře, protože tu absolvují hodně tréninků i závodů,“ komentoval.

Závod v Praze si užíval i Jiří Prskavec. Přiznal ale, že přímo na tuto akci se forma vyladit nedá. „Dá se pouze udržet, protože je to Světový pohár a na ten vyloženě formu neladím. Ladil jsem ji na mistrovství Evropy, které bylo před dvěma týdny, a snažil jsem se ji nějak udržet. Samozřejmě už to není takové jako na té Evropě, ale myslím, že jsem furt slušně připravený a mohu zajet dobrý výsledek,“ vysvětlil.

Jiří Prskavec nakonec obsadil ve Světovém poháru druhé místo, vyhrál Vítek Přindiš. Třetí byla Jančová a zvítězil pár Kašpar - Šindler.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Na Jindřichohradecku se jel závod v silniční cyklistice RBB Tour. Celkovým vítězem se stal Dominik Neumann z prestižního týmu Topforex Lapier.

cyklistika, závod

Zatímco volejbalová reprezentace hrála Světovou ligu v Nizozemsku se střídavými úspěchy, trenér Jihostroje René Dvořák uzavřel kádr. Angažoval Slováka Ondráčka a Poláka Halabu. „Nám šlo o to získat třetího blokaře a vyměnili jsme Kulihu za polského hráče a teď je to definitivní,“ řekl.

Basketbalové mistrovství Evropy radost českým fanouškům neudělalo. Tým prohrál v Hradci Králové s Ukrajinou i Maďarskem. Ve skupině skončí poslední a srdce zkušeného strakonického barda Miroslava Vondřičky pláče: „Upřímně řečeno, jsem dost nešťastný z toho, co předvádíme.“

V Hradci Králové zůstaneme s veselejšími zprávami. Devítiletí fotbalisté Dynama předvedli dobré výkony. Třeba ten proti Bohemians, kdy Pavel Zeman udělal radost trenérovi Adamu Gaislerovi. „Pavel Zeman se dostal proti odraženému míči a krásnou střelou ho dostal do šibenice,“ popsal.

Tabulka:

Hrály se poslední zápasy krajského přeboru fotbalistů: Čimelice - Planá 5:0, Katovice - Hluboká 2:0, Rudolfov - Olešník 2:1, Soběslav - Dačice 1:0, Milevsko - Ševětín 6:0, Osek - Želeč 2:1 a dvě předehrávky: Jindřichův Hradec - Protivín 2:0 a Třeboň - Písek 0:1.

V tabulce je konečné pořadí následující. První je Soběslav (70 bodů), druhé Čimelice (55 bodů) a třetí Želeč (také 55 bodů). V závěru jsou čtrnácté Dačice (26 bodů), patnáctí Planá (16 bodů) a poslední Ševětín (pouze 14 bodů).

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.