Sportovní ozvěny: Víkend patřil mladým nadějím i poslední Novinářské kachně

29. květen 2017

Ústřední automotoklub hledal nové talenty. V Loučovicích bojovali o pohár mladí fotbalisté. Naposledy vyletěla volejbalová novinářská kachna. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Na motokárách se v Českých Budějovicích proháněli kluci i holky. Přijel například Jan Pícha. „My jsme bydleli v Číně, kde měl tatínek práci, a teď jsme se vrátili. Přemýšleli jsme o nějakém sportu, který bych mohl dělat, zkusili jsme soustředění s motokárami a mě to tam bavilo, tak jsem začal jezdit,“ vzpomínal.

V sobotu popatnácté vyletěla volejbalová Novinářská kachna a vyletěla naposledy. Jejími hlavními dvěma organizátory byli Martin Pešta a Luděk Švejcar. Ten Sportovním ozvěnám bez zaváhání řekl: „Stálo to za to. Když jsme začínali, bylo tu víc novinářů, pozvali jsme ale i sponzory, protože bez těch to nešlo. To byli ti lidé na druhé straně mikrofonu, kamery. Rád je budu potkávat, rád se na ně budu chodit dívat, protože všichni jsou mladší než já. Teď po patnácté určitě končíme.“

Sportovní ozvěny výsledkově:

V Českých Budějovicích se hrálo finále celorepublikového turnaje malých fotbalistů Ondrášovka Cup. Fanoušci malým fotbalistům opravdu fandili a drželi palce. Turnaj vyhrála Olomouc. Dynamo skončilo dvanácté, SKP České Budějovice čtrnácté.

A malí fotbalisté ještě jednou, tentokrát čtrnáctiletí. V Loučovicích, Vyšším Brodě a v Dolním Dvořišti hrály slovenské, české a jeden kanadský tým. Dynamo České Budějovice obsadilo šestou pozici, vyhrála také Olomouc. Nejlepším hráčem byl trnavský šikula Martin Repa, který svému celku pomohl ke druhému místu. „Celý turnaj byl super, užívali jsme si to,“ komentoval.


Tabulka:

Tentokrát se budeme věnovat tabulce fotbalové Fortuna národní ligy, a to už té konečné. Dynamo porazilo 3:0 Třinec a skončilo páté, Táborsko remízovalo se Žižkovem 1:1 a je desáté.

Krajský přebor: Želeč - Třeboň 2:0, Písek - Planá 2:1, Dačice - Čimelice 2:5, Olešník - Soběslav 3:4, Protivín - Katovice 3:1, Rudolfov - Osek vysoko 6:0 a Ševětín - Jindřichův Hradec 1:6. V čele tabulky je jasně Soběslav (62 bodů), v závěru patnáctý Ševětín (14 bodů) a poslední Planá (13 bodů).

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.