Svatební veletrh nabídne prostřené stoly, módní přehlídky i soutěž o nejlepší dort

13. leden 2016

Letos počtvrté se v Českých Budějovicích uskuteční Svatební veletrh. Na rekordní ploše 4000 metrů čtverečních v pavilonu T budějovického výstaviště se v sobotu 16. ledna od 10 do 18 hodin představí vystavovatelé ze všech svatebních oborů.

„Snoubenci se mohou inspirovat, co celý jihočeský region přináší. Uvidí například krásně prostřené stoly v nejrůznějších barvách nebo dekorované svatební brány. Budou moci oslovovat fotografy, kameramany, hotely. Bude to opravdu vše pod jednou střechou v jeden den. Myslím, že nevěstám ušetříme hodně času,“ říká organizátorka Štěpánka Bendová.

Doprovodný program nabídne módní přehlídky, rozhovory s odborníky nebo soutěž o nejlepší svatební dort. „Máme třináct soutěžících, hlavně soukromé cukrářky, amatérky, ale i jednu střední školu. Hodnotit se bude hlavně pracnost,“ dodává organizátorka.

V poslední době jsou podle ní v módě venkovní obřady. Nejoblíbenějšími místy v jižních Čechách jsou Hluboká nad Vltavou a Český Krumlov. Na Hluboké se v sezóně uskuteční osm až devět svateb denně.

Více o veletrhu i svatebních trendech a tradicích obecně prozradila Štěpánka Bendová v pořadu Dámská jízda, který si můžete poslechnout v odkazu výše.

Spustit audio