Sváteční Rozhlasová tančírna se nesla v náladě swingu. Poslechněte si záznam

28. říjen 2016

Výročí vzniku samostatného československého státu připomněl Český rozhlas České Budějovice sváteční Rozhlasovou tančírnou. Doba, kdy světu vládl úsměv, galantní chování a swing, se vrátila ve středu 27. října večer do DK Metropol. O patřičnou hudební zábavu postaralo renomované vokální kvarteto The Swings a také Rozhlasový swingový orchestr.

Návštěvníci Rozhlasové tančírny slyšeli v hudebně pestrém programu řadu úžasných melodií, z nichž dýchá atmosféra první republiky, a také mnoho oblíbených swingových hitů. Celým večerem provázeli Petra Chlebníčková-Schacherlová a Petr Hanzlík.

Rozhlasový swingový orchestr je historicky spojený s trumpetistou Václavem Hlaváčem. V současnosti ho vede trombonista Josef Krejčík a zdobí talentovaní vokalisté. Orchestr již řadu let při každém koncertu rozdává posluchačům radost z věčně živého swingu. Zároveň je nejenom v jihočeském měřítku chloubou českobudějovického rozhlasového studia.

Vokální čtveřice The Swings je pojmem na domácí scéně retrohudby, tvoří ji Pavel Švestka, Petr Jindra, Jiří Hruška a Petr Hanzlík. Umělecké renomé si získali ve spojitosti s Ondřejem Havelkou a jeho Melody Makers, s nimiž společně vystupovali a natáčeli desky. The Swings, kteří letos oslavují čtvrtstoletí od svého vzniku, se pak vydali na úspěšnou sólovou dráhu s řadou vydařených alb.

Zvukový záznam ze středeční akce si můžete poslechnout ve speciálním vydání pořadu V náladě swingu zde.

Rozhlasová tančírna v DK Metropol v Českých Budějovicích se ve středu 27. října 2016 nesla v rytmu swingu. Vystoupili The Swings a Rozhlasový swingový orchestr
autor: Miroslav Tichák
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.