Triatlonisté se po zimě setkali v Budějovicích, v prvním závodě hlavně testovali formu

12. březen 2018

Je tady nová triatlonová sezona, začala na jihu Čech. Jihostroj vyhrál základní část volejbalové extraligy a těší se na play-off. Motor České Budějovice vkročí do semifinále WSM ligy. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Ve vodě a na běžecké trati v Českých Budějovicích odstartovali novou sezonu triatlonisté, jenom prozatím vynechali kolo.

EGE Aquatlon otevřel dveře do sezony brněnské Alžbětě Hruškové, které první závod přinesl také první vítězství. „Myslím, že ještě nejsme všichni stoprocentně připravení, ale určitě se tady dobře otestuje forma. Snad bude sezóna úspěšná. Doufám, že se podívám na mistrovství Evropy a uvidíme, jestli i na mistrovství světa,“ komentovala.

Veliké ambice a nemalé cíle si klade zlínský Filip Václavík. Také on patřil v Českých Budějovicích k nejlepším. „Je to první aquatlon a teprve zjišťuji, jakou mám formu. Ukazuje mi to, kde se můžu pohybovat, je to test zimní přípravy,“ dodal.

Po českobudějovickém závodě se triatlonisté chystají 25. března na Šlapanický a 31. března na aquatlon v Jablonci nad Nisou.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice zvítězili v posledním kole v Karlových Varech 3:2 a vyhráli celou základní část extraligy. Kapitán Radek Mach je hrdý na svůj tým. „Jsem rád, že jsme navázali na dobré výkony, teď se jen těšíme na play-off,“ řekl.

Medaile si vezou z Brna z mistrovství České republiky moderní gymnastky z Máje - dvě Hadačová, dvě Kučerová.

Ve fotbalové národní lize Dynamo České Budějovice prohrálo v Hradci Králové 1:2 a Táborsko v Příbrami 1:3. V české fotbalové lize Písek – Vltavín 2:2, na penalty 4:2.

A už začala divize. Soběslav porazila Březovou 4:2, Roudné – Hořovicko 1:0. Jediný gól vstřelil Vojtěch Zeman, písecký fotbalista, který si loni v zápase právě s Roudným zlomil nohu. Jeho tatínek hraje první B třídu v Božeticích. Po dlouhé přestávce Vojtěch Zeman hned rozhodl divizní zápas. „Já jsem jenom zavíral zadní tyč. Byl jsem tam sám, tak jen stačilo trefit bránu, což se podařilo,“ popsal.

Kam v týdnu za sportem:

Určitě do Budvar arény. Úterý a středa budou patřit semifinále hokejové WSM ligy. Zápasy Motoru České Budějovice s Kladnem začnou vždy v 17.30 hodin a tentokrát už doopravdy přijede Jaromír Jágr.

Čtěte také

autor: Kamil Jáša
Spustit audio