Už první přípravný zápas Motoru přilákal tisíce fanoušků budějovického hokeje

7. srpen 2017

Hokejové přípravné zápasy odstartovaly. Včelná hostila mezinárodní turnaj v metané na asfaltu. Fotbalové Táborsko i Dynamo mají za sebou druhé kolo. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Venku sice bylo třicet stupňů, ale Motor vyjel poprvé na led. V přípravném zápase byl jeho soupeřem Irtyš Pavlodar z Kazachstánu. Hrálo se v parádní kulise, dorazily téměř tři tisícovky fanoušků. „To co předvádí fanoušci Motoru v posledních letech, to je neskutečné. To je třeba vidět, to je třeba zažít, je to velká paráda. O tom, že na první přípravný zápas přijde tři tisíce lidí, si jinde můžou nechat zdát,“ chválil mluvčí klubu Tomáš Kučera.

Zároveň je to ale podle něj trochu zavazující. „Všichni v klubu se snažíme o to, abychom o fanoušky nepřišli. Děláme pro to maximum a já věřím, že lidé to vnímají. Samozřejmě pro ně je prioritní hokej a chtěli by, abychom hráli ještě trochu jinou soutěž, než hrajeme, ale to chceme všichni,“ dodal.

Motor České Budějovice nakonec prohrál s Irtyš Pavlodar 1:2 v prodloužení. Hosty z Kazachstánu přivezl do Budvar arény jako trenér Tomáš Vak, loni ještě útočník Motoru. „Je to příjemné se zase vrátit, sice v jiné roli, ale děkuji vedení, že nám to umožňuje. Kvalita Budějovic bude úplně někde jinde, až se trochu sehrají. Ten výsledek teď nehraje roli,“ komentoval.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Ve Fortuna národní lize Táborsko v domácí premiéře na novém fotbalovém stadionu remizovalo s Olympiíí 2:2. Přitom 12 minut před koncem Jihočeši o dva góly prohrávali. Aleš Nešický tedy jeden bod bere. „Remíza je zlatá, prvních šedesát minut jsme hráli šíleně, nic jsme si nevytvořili, takže nakonec bod je skvělý. Klub nám vytvořil skvělé podmínky, nový stadion je lepší, lidé jsou blíž,“ řekl.

Dynamo České Budějovice ve Vlašimi vyhrálo 2:0.

Sportovní den se konal v obci Včelná. Domácí pořadatelský tým v turnaji v metané na asfaltu skončil desátý. „To je jak když husím sádlem maže, když je plný stadion. Je tady 22 mančaftů, z toho 13 zahraničních, takže spokojenost,“ připomněl předseda SK Včelná Zdeněk Jarolím.

Včelenský mezinárodní turnaj v metané na asfaltu vyhrál Neunburg. Druhý byl Katsdorf, třetí Salcburk, čtvrtý Rainbach. Páté skočily Stožice, šestý Linec, sedmý Prater, osmý Leopoldschlag, devátý Rif a desátá Včelná.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio