V dechovkové hitparádě bodovaly Včeličky, Řečické zvony i Svíčková se šesti

19. červen 2016

Po sedm nedělí jsme na jaře nabídli v poslední hodině oblíbených Písniček pro radost novou rubriku 7x7 jarních dechovek. Prostřednictvím této hitparády jsme chtěli zjistit, zda vás zajímají také novinky v dechovkovém žánru a které nové písně se vám líbí.

Velký zájem o pořad a hlasování nás příjemně překvapil. Objevily se ale také pokusy o nepoctivé hlasování. Písně, jimž přibývaly stovky hlasů za minutu, jsme proto ze závěrečného vyhlášení výsledků vyřadili.

0:00
/
0:00
0:00
/
0:00

V hitparádě zazněly novinky kapel z různých koutů České republiky, ale i ze Slovenska, například Záhorienka vyhrála se svou Krojovanou frajírečkou druhé kolo. Ve čtvrtém kole zabodoval valčík Včeličky Jaroslava Heřmana a Václava Bárty staršího, který nahrála Doubravanka z Jámy na Prachaticku.

V dalším kole posluchači poslali nejvíce hlasů Řečickým zvonům. Ocenili tak především autora textu a hudby a zároveň zpěváka Řečické kapely Petra Žižku. Ten píseň zpívá s Janem Dvořákem.

Závěrečné kolo 7x7 jarních dechovek pak ovládl Třehusk a Svíčková se šesti skladatele Miloslava Frýdla.

Dechovkové novinky do hitparády vybíral Zdeněk Voráč. Ten přeje posluchačům příjemné prožití nadcházejícího léta s návštěvou některého z mnoha dechovkových festivalů a poslechem Českého rozhlasu České Budějovice a těší se na setkání při nové hitparádě 7x7 podzimních dechovek, která odstartuje v neděli 2. října.

Jednotlivé díly pořadu se všemi soutěžními písněmi najdete zde.

Spustit audio