V rozhlasové kavárně jsou k vidění díla Josefa Bruckmüllera a Vladimíra Noska

5. září 2016

Výtvarníci Vladimír Nosek a Josef Bruckmüller poprvé společně představí svá díla v budově Českého rozhlasu České Budějovice. Ač se každý z nich věnuje jiné výtvarné technice, spojuje je především určitá tajemnost a filosofický náboj jejich prací, stejně tak technická preciznost a smysl pro detail.

Výtvarníky spojuje i skutečnost, že jsou autodidakti a k volné tvorbě se dostali později. Josef Bruckmüller byl modelářem v českobudějovické Škodovce a Vladimír Nosek se věnoval návrhům a výrobě loutek. Oba mají za sebou velké množství výstav doma i v zahraničí, jejich tvorba je zastoupena v galeriích i soukromých sbírkách .

Josef Bruckmüller se věnuje především malbě, smaltu, grafice, drobným plastikám a realizacím v architektuře. Vladimír Nosek tvoří převážně koláže. Oba autory spojuje tvorba tematických obrazových souborů, které vyjadřující určitý filosofický námět, sjednocující myšlenku. Společná výstava předkládá veřejnosti výběr prací právě z těchto tematických souborů.

Vernisáž výstavy se uskuteční v úterý 6. září 2016 v 17 hodin. Díla si mohou zájemci v budově Českého rozhlasu České Budějovice, U Tří lvů 1 prohlédnout do konce září.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka