Vtipy v hospodě nevyprávím, zedník tam také nestaví zeď, říká komik Miloš Knor

31. prosinec 2016

Nejen na Silvestra baví své diváky komik Miloš Knor. Ten žije v jihočeském Rudolfově a má za sebou úspěšný rok. Spolu s kolegy sdruženými pod značkou Komici s r.o. se mu podařilo například vyprodat brněnské Boby centrum, kam se vejde 1 600 lidí chtivých zábavy.

Na návštěvy novinářů je Miloš Knor připravený. Říká, že se ho všichni ptají na totéž. Odpovědi tedy předem sype z rukávu, aniž by slyšel otázky: „Šel jsem na konkurz a oni mě vybrali. Od roku 2008. Ne, nebyl jsem třídní šašek. Nikam na ty nápady nechodím, prostě mě napadnou. Ano, píšu si to sám,“

Martina Toušková, která ke komikovi přišla natočit reportáž pro seriál Českého rozhlasu České Budějovice, proto raději položila otázky netradiční: jestli zouvá návštěvy a nabízí jim papuče. „Papuče nabízím, máme studené podlahy, takže u nás všichni mrznou. Ale zase je to výhodné v tom, že se návštěva dlouho nezdrží,“ odpověděl Miloš Knor.

Doma na Rudolfově zažil komik svá první vystoupení. „Začínal jsem ve vinárně U Vorla. Byla to opravdu amatérská vystoupení, pro partu přátel jsem pořádal takové zábavné večery, kde jsem pouštěl nějakou hudbu a občas tam přidal vtipné průvodní slovo, které jsem si předem nepřipravoval. Kamarádi říkali, že je to dobré, a na základě toho jsem zkusil asi po třech letech vystoupit oficiálně,“ vypráví.

Silvestrovský večer stráví Miloš Knor v Karlových Varech. Jsem naštěstí součástí jednoho velkého bohatého večera, ale je to pro nás mluvící, ne zpěváky, trochu těžší. Přeci jenom Silvestr vede lidi k tomu, aby zpívali, hlučeli a dělali tisíc jiných věcí, ale o to je to větší výzva, dokázat, aby ti lidé alespoň na půl hodiny trochu ztichli, poslouchali mě a pak třeba ještě zatleskali a zasmáli se,“ komentuje.

Po pracovní době v běžném životě ale vtípky moc nevypráví. „Možná třeba když sedíme právě U Vorla a mě napadne nějaký vtip, tak ho řeknu, ale že bych vyloženě sypal vtípky jako třeba Jirka Krampol, to moc neumím. Já na to potřebuji trochu čas a musím se s tou společností nějak sžít,“ říká.

„Někdy trvá několik večerů, než se se mnou dá bavit. Já vlastně nejsem moc dobrý parťák. Jsem vymluvený z těch jevišť a nemám pocit, že bych měl pokračovat dál u stolu, i když vím, že se to ode mě čeká. Když sedím se zedníkem, on po mně chce vtipy, ale sám tam zeď nestaví. Instalatér také nepřijde do hospody a mezi prvním a druhým pivem neutáhne kohoutky, ale ode mě se to čeká,“ dodává.

Všechny díly pořadu Co dělají najdete ZDE.

Spustit audio