Wabi se vydal na poslední vandr. Poslechněte si jeho vzpomínkový koncert

21. listopad 2017

Ikona trampské a folkové hudby Wabi Daněk se minulý týden vydala na svůj poslední vandr. Český rozhlas České Budějovice jej připomene záznamem veřejné nahrávky ze studiového sálu. Koncert uslyšíte 23. listopadu po 18. hodině na jihočeské frekvenci 106,4 FM.

Nahrávka vznikla před dvěma lety. Wabi přijel se špičkovými muzikanty - skupinou Ďáblovo stádo a Ondřejem Konrádem, hráčem na foukací harmoniku a hudebním publicistou. Zpěvem ho doprovodila jihočeská skupina Epydemye.

Na začátku osmdesátých let Wabi Daněk svým způsobem otevřel svou diskografii ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice. Natočil zde první singl Píseň, co mě učil listopad.

Wabi Daněk byl legendou mezi písničkáři. Zároveň se nebál jít trochu jiným hudebním směrem, o čemž svědčí i CD natočená se sestavou Ďáblovo stádo. V kapele se sešli kytarista Josef Štěpánek, bubeník David Landštof, baskytarista Jan Lstibůrek, přední hráč na varhany Hammond Jan Kořínek, saxofonista a klarinetista Bedřich Šmarda a vynikající trombonista Štěpán Janoušek.

Záznam exkluzivního koncertu Wabiho Daňka a Ďáblova stáda uvede Český rozhlas České Budějovice právě v den pohřbu tohoto významného českého hudebníka a autora. Zavzpomínejte s námi na barda trampské hudby ve čtvrtek 23. listopadu po 18. hodině. Poslouchat můžete i na webu.

autor: Miroslav Tichák
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka