Začal krajský přebor, fotbalisté Želče rozstříleli Rudolfov na jeho hřišti 4:0

14. srpen 2017

Sportovní den na Včelné, to je tradice a zážitek. Ligový fotbalový zápas se hrál za průtrže mračen. Odstartoval krajský přebor. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Takový sportovní den jako na Včelné se dodržuje málokde. Tradičním prvkem je metaná na asfaltu. „Účast je skvělá, to je jak když husím máslem maže, když je plný stadion. Za poslední léta jsme získali řadu přátel v příhraničí v Horním Rakousku a ta spolupráce funguje. Když jedeme my k nim, oni se na revanš vrátí, potom ten sportovní den má úroveň,“ pochvaluje si předseda TJ Včelná Zdeněk Jarolím

Do programu dne je zařazen i fotbal. Mezi zkušené harcovníky, kteří to s míčem opravdu dovedou, patří Antonín Krajčír. „Sportovní den máme od nějakých 50., 60. let. Letos navíc máme třetí ročník memoriálu našeho člena, dlouholetého předsedy oddílu a také starosty Zdeňka Petra. Zápas je prestižní, i když nastupujete v sedmdesáti a říkáte si, že se jdete jenom proběhnout,“ připomíná.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Nejprve dva zápasy fotbalové Fortuna národní ligy. Táborsko po divokém průběhu remizovalo v Sokolově 3:3, domácí vyrovnali až ve třetí minutě nastavení. Dynamo České Budějovice veze výhru 3:2 z Varnsdorfu.

V tabulce fotbalové národní ligy je Dynamo po třech kolech druhé, má sedm bodů stejně jako vedoucí Opava. Táborsko figuruje na deváté pozici, ve třech zápasech získalo tři body.

V České fotbalové lize Písek prohrál na hřišti Vltavínu 1:2 a Čížová v Benešově 0:1.

A fotbal ještě jednou - devatenáctiletí hráči Dynama České Budějovice prohráli v domácím prostředí s Karvinou 2:3. Hrálo se za neuvěřitelné průtrže mračen. „Od rána hodně pršelo, myslím, že to ovlivnilo naší hru. Moc lidí se ani před zápasem nevyspalo, také to asi bylo vidět na průběhu zápasu,“ komentoval útočník Jakub Pařízek.

Krajský přebor fotbalistů začal

První kolo rozehráli fotbalisté v Ondráškovka krajském přeboru. Třeboň remizovala s Protivínem 1:1, stejně jako Hluboká s Čimelicemi. Za hosty z Čimelic vyrovnával na 1:1 krásným, téměř hokejovým, blafákem Václav Hegenbart. „Byl jsem po prvním poločase trochu nervózní, protože tam jsem měl dát dva góly. Možná by se to vyvíjelo úplně jinak, nicméně bod bereme, protože máme problémy se zraněními a sestavou, takže bod odsud je zlatý,“ řekl.

Olešník porazil 2:0 Katovice, 2:0 skončil také zápas Oseka s Novou Včelnicí. Jindřichův Hradec podlehl doma Dražicím 1:2.

Želeč překvapivě rozstřílela Rudolfov na jeho hřišti. K vysoké výhře 4:0 přispěl dvěma góly kapitán želečských fotbalistů Michal Brůžek. „Nečekali jsme to, ale jsme za to rádi. Já jsem dával první a druhý gól. Při prvním jsem stál na vápně, dostal jsem jí do běhu a podél gólmana jsem uklidil. Sice mi nesedla, ale padla tam, zaplaťpánbů. Druhý gól byl na začátku druhé půle, po centru to propadlo mezi nohama a já jsem to jenom doklepl,“ popsal.

Sokol Sezimovo Ústí - béčko Táborska 2:6 a Milevsko- Dačice 2:1.

Čtěte také

autor: kaj
Spustit audio