Začíná Země Živitelka. Živě se na výstaviště přenesete ve vysílání Českého rozhlasu

26. srpen 2015

V areálu Výstaviště České Budějovice ve čtvrtek 27. srpna startuje 42. ročník výstavy Země Živitelka. Až do úterý 1. září se zde představí téměř 500 firem z Česka i ze zahraničí, které nabídnou široký sortiment výrobků a služeb pro zemědělství a potravinářství. Program jedné z nejvýznamnějších českých zemědělských výstav přiblíží Český rozhlas České Budějovice živě přímo z místa.

Máte-li rádi dechovku, nezapomeňte přijít v pátek 28. srpna na Den dechovky Českého rozhlasu České Budějovice. Ve spolupráci s Kubešovým hudebním vydavatelstvím jsme pro návštěvníky výstavy opět připravili tradiční celodenní hudební program v Pivovarské zahradě. Všem příznivcům dobré dechovky už od deseti hodin zahrají kapely Horalka z Domažlic, Třeboňská 12 a Babouci. Přímý přenos uslyšíte mezi 12. a 13. hodinou. Těšit se můžete na zajímavé povídání se členy Třeboňské 12, kteří se postarají i o hudební stránku přímého přenosu. Celým dnem i živým vysíláním provede moderátor Petr Kronika.

Sobota 29. srpna bude na výstavě Země Živitelka dnem Národních dožínek, tedy velkým svátkem všech zemědělců. I tentokrát můžete oslavovat společně s Českým rozhlasem České Budějovice. V odpoledním čase po 14. hodině vám moderátorka Hana Šoberová přihlásí živě přímo z Pivovarské zahrady. Dvouhodinový přímý přenos zprostředkuje atmosféru veletržního hemžení a nabídne řadu zajímavých hostů.

V ranním vysílání Českého rozhlasu České Budějovice se samozřejmě každý den dozvíte to nejzajímavější a nejdůležitější, co Země Živitelka nabízí. Připravujeme pro posluchače také podrobné zpravodajství a pravidelné dopravní informace.

Země Živitelka na českobudějovickém výstavišti

Těšíme se na vás na českobudějovickém výstavišti nebo živě na frekvencích Českého rozhlasu České Budějovice – 106,4 MHz pro jižní Čechy, 88,2 MHz pro Slavonicko a Dačicko – anebo na internetu budejovice.rozhlas.cz.

autor: Miroslav Tichák
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.