Na prahu

31. srpen 2015

Jižní Čechy jsou líheň velkých osobností. Mladí lidé tu vynikají svěžím duchem zrajícím ve zdravém prostředí pod vlivem ušlechtilých tradic. Nejzajímavější ratolesti našeho regionu představuje cyklus Na prahu aneb Portréty malované svěžím štětcem.

Vedle osobností, jejichž kariéra je už monumentem hodným úcty, se zaměřujeme na talenty byť dosud nevyzrálé, za to sršící elánem nápady a svěžestí.

Mladí lidé na prahu dospělosti
V cyklu Na prahu se každou neděli seznamujeme s mladým Jihočechem vynikajícím ve svém zájmu, studijním zaměření nebo autorem originálního nápadu. Jednak tím chceme pomoci mladým lidem v dnes tolik důležité prezentaci a také nabídnout příklad pro ostatní příslušníky dospívající generace, kteří by snad mohli trpět pocitem, že se o ně nikdo nezajímá a že jejich šance prorazit mimo velkoměsta je minimální. A hlavně si společně užijeme pocit hrdosti nad duševním bohatstvím lidu Jihočeského.

Profesionálové na prahu kariéry
Na vyhledávání osobností a talentů našeho regionu se můžete podílet i vy, posluchači a fandové Českého rozhlasu České Budějovice. Pokud znáte ve svém okolí nebo rodině mladého člověka, který si zaslouží zviditelnit pro svůj um, zajímavou práci nebo koníček, napište nám na e-mail zdenek.zajicek@rozhlas.cz nebo zavolejte na číslo 737 966 155.

Jižní Čechy na prahu tisíciletí
Cyklus Na prahu si naladíte každou neděli v odpoledním vysílání zhruba ve čtvrt na tři. Díly, které vám uniknou, naleznete na internetu, odkud můžete odkaz sdílet se svými známými například prostřednictvím sociální sítě Facebook.

Připravuje:
Zdeněk Zajíček

Historie pořadu:
Pořad se vysílal od roku 2014. Ukončen byl v srpnu 2015.

Odvysílané pořady si můžete poslechnout v iRadiu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.