E-mail varoval před nebezpečnými jogurty. Mnohé lidi vyděsil

12. únor 2013

Také už se k vám dostala zpráva, že by jogurty mohly být životu nebezpečné? Pokud ne, tak si asi teď klepete na čelo a říkáte, co je to za hloupost.

Řadě lidí ale takové varování v e-mailové schránce přistálo a řádně je vyděsilo. Jak to s jogurty a poplašným e-mailem je doopravdy, zjišťovala redaktorka Lucie Hochmanová.


Hoax
Anglické slovo hoax označuje podvod, mystifikaci či žert. Jedná se o nevyžádanou e-mailová zprávu, která uživatele varuje před nějakým virem, prosí o pomoc, informuje o nebezpečí, snaží se ho pobavit apod. Hoax většinou obsahuje i výzvu žádající další rozeslání hoaxu mezi přátele, příp. na co největší množství dalších adres, proto se někdy označuje také jako řetězový e-mail. Běžní uživatelé hoaxům často věří a v dobré víře jednají podle nich a rozesílají je dále ve snaze pomoci i ostatním či je považují za pouhý neškodný vtip. Odborníci a správci sítí často hoaxy chápou jako nebezpečný jev, kterému je nutno se bránit. (zdroj: Wikipedie)

Pokud si chcete ověřit, zda je e-mail, který Vám došel, jen poplašnou zprávou, můžete to udělat například na stránce hoax.cz.


NEJROZŠÍŘENĚJŠÍ HOAXY:

Nebezpečný moderní jogurt
Šok v lékárně - kdo nemusí platit za léky
Telefonáty z čísla 00420 477 100 111
Miminko s nádorem a nesmyslné sdílení na FB
Recyklované mléko
Cikánka a úvěr
Facebook - copyright na profil
Ochrana štítné žlázy pri mamografii
Peníze pro postřeleného chlapce bránícího sestru

(zdroj: hoax.cz)

autoři: hoch , Jana Matznerová
Spustit audio