I když snoubenci chtějí moderní svatební menu, stejně často skončí u klasiky, říká Ondřej Slanina

10. únor 2017

Na Svatebním veletrhu, který se nedávno uskutečnil v Českých Budějovicích, se objevil i Ondřej Slanina. Kuchař známý z televizního pořadu Kluci v akci komentoval svou účast s nadhledem. „Já jsem přijel, abych lidem rozmlouval ty svatby,“ smál se.

Svatební menu se podle něj od dřívějších dob ve skutečnosti moc nezměnilo. „Je to tak půl na půl. Padesát procent lidí chce pořád tu klasiku, to znamená knedlíčková polévka, svíčková, šunková rolka. To pořád jede,“ říká.

„Pak je druhá půlka lidí, kteří chtějí moderní věci, ale většinou nakonec stejně zvítězí klasika. I když snoubenci chtějí něco jiného, tak to stejně skončí u toho, že tohle přece babička nebo maminka jíst nebude. Pokud chtějí nějaké experimenty, tak k tomu většinou využijí večerní party, kam si dají něco klasického pro babičky i něco moderního,“ doplňuje.

K jižním Čechám má Ondřej Slanina bližší vztah než jen účast na Svatebním veletrhu. Stal se totiž provozovatelem hotelu v Malých Chrášťanech, a to především dílem náhody. „Majitelka, která je z Prahy, se jednoho dne rozhodla, že hotel pronajme. Já jsem tehdy měl shodou okolností na Facebooku kampaň na svou restauraci v Praze, ona se ráno probudila, viděla tuhle reklamu a zavolala mi,“ vypráví.

Nabídku hned přijal. „Řekl jsem ano, protože to místo znám a miluji. Je to samozřejmě starost ke všem věcem, které dělám, ale má to takové kouzlo, že tam vlastně jezdím odpočívat. Hotel je v klasickém selském baroku, hezky zrekonstruovaný,“ dodává.

Podnik bude oficiálně otevírat v dubnu a předpokládá, že tam bude trávit hlavně víkendy. „Věřím, že tam lidem bude chutnat a budou jezdit třeba i z Českých Budějovic,“ říká.

A jaké je jeho nejoblíbenější jídlo? „Já miluju řízek, mohl bych ho jíst každý den,“ přiznává Ondřej Slanina.

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.