Jak poznat, že už je čas vyhodit podprsenku, a jak prát prádlo, aby dlouho sloužilo

8. únor 2017

Stejně jako ostatní kousky v šatníku i podprsenky je třeba čas od času protřídit a zbavit se těch, které už dosloužily. Jak poznat, že je vhodné spodní prádlo vyměnit, radí pro pořad Dámská jízda Karolina Tomascová, zakladatelka blogu a spolumajitelka obchodů Správná podprsenka.

Žena by si měla každou podprsenku ze svého šatníku vyzkoušet a udělat jednoduchý test. „Zvedněte ruce nad hlavu, a pokud vám podprsenka začne vyjíždět a prsa trochu propadávat spodem, tak je určitě načase ji vyhodit. Znamená to totiž, že už má hodně povolený obvod a nesedí,“ říká.

Podívejte se i na kvalitu ramínek. „Když mají tendenci sklouzávat z ramen, padají, je poznat, že už nemají takovou pružnost jako na začátku, je také třeba vyměnit podprsenku za jiný kousek,“ dodává Karolina Tomascová.

Jak pak ale správně koupit nový kousek? Podprsenka by měla pohodlně sedět zapnutá na nejkrajnější háček, tedy s nejdelším obvodem. „Jak časem podprsenka trochu povolí, můžeme ji přitahovat a pořád bude krásně sedět,“ vysvětluje Karolina Tomascová.

V současné době je podle ní hodně oblíbené spodní prádlo v tmavě modré barvě. „Já si myslím, že tato barva je nádherná. Sluší většině žen a dodá trochu šmrnc, je to takové oživení ke klasice černá, bílá, tělová. V módě jsou také podprsenky v pudrových barvách, které se dají vzít pod jakékoli bílé oblečení a nejsou vůbec vidět,“ doplňuje.

Čtěte také

Po nákupu je velmi důležité i správné praní podprsenek. Základem je praní v ruce ve vodě, jejíž teplota nepřesahuje 30 stupňů Celsia. „Nepřidávejte aviváž, protože ta má tendenci povolovat vlákna, takže pak ten obvod rychle povolí nebo se mohou trochu zdeformovat košíčky,“ připomíná Karolina Tomascová.

Podprsenku namočte do vlažné vody a přidejte jemný prací prostředek. V ruce promněte místa, kde se hodně potíte, průramky a ramínka. Poté prádlo propláchněte v čisté vodě a nechte usušit volně na sušáku, nedávejte do sušičky ani na přímé slunce. „Když to takhle budete dělat, tak podprsenka opravdu vydrží mnohem déle,“ uzavírá Karolina Tomascová.

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio