Nemohla sehnat padnoucí podprsenku. Teď sama prádlo prodává a radí dalším ženám

18. únor 2018

Problémy s nákupem spodního prádla, zkušenost ze zahraničí, úspěšný blog a nakonec vlastní podnikání. Tak by se dal shrnout příběh Karoliny Tomascové, mladé dívky, která společně se svou maminkou vlastní obchody Správná podprsenka.

„Nebylo to tak, že bych se jednou ráno vzbudila a řekla si, že budu prodávat podprsenky. Sama jsem měla problém sehnat padnoucí prádlo, u nás byl výběr hodně omezený,“ vzpomíná Karolina Tomascová.

Pak odjela na studia do Anglie, kde viděla úplně jiné obchody se spodním prádlem a bylo jí líto, že u nás nic takového nefunguje. „Začala jsem tedy blogovat o spodním prádle a různě radit ženám. Nakonec jsme s maminkou otevřely první prodejnu a začaly jsme nejen nabízet prádlo, ale i radit, jak ho vybírat, pečovat o něj a podobně,“ dodává.

Každou návštěvnici ve svém obchodě nejprve změří. „Zjistíme velikost, která se může lišit u různých střihů a značek, a pak zkoušíme a hledáme to nejlepší. Zároveň radíme, jak se o prádlo starat, aby dlouho vydrželo i jak podprsenku vůbec obléct, aby na těle vypadala dobře. To se zdá jako jednoduchá věc, ale řada žen to opravdu neumí,“ připomíná.

Obvod vykukující z tílka prozrazuje špatnou velikost podprsenky

Podprsenka musí ženě na těle opravdu sedět. „Jakmile to košíčku kdekoli utíká, prso se půlí, je to špatně. Často se to ukáže pod přiléhavým oblečením. Nebo když v létě vidíte ženu, jak jí z tílka vykukuje obvod podprsenky, sune se po zádech nahoru, je to také známka toho, že prádlo nesedí správně,“ radí.

Spousta žen má pocit, že podprsenka není vidět, a proto není třeba do ní investovat. Karolina Tomascová to ale vyvrací. „Já osobně bych mnohem raději pořídila dražší spodní prádlo a levnější svrchní oděv, protože to udělá větší parádu. Když si koupíte dražší tričko, ale máte nepadnoucí podprsenku, tak to zkazí veškerý dojem,“ varuje.

V obchodě ve zkušební kabince je proto třeba obléct nejen spodní prádlo, ale i druhou vrstvu oděvu. „Nezapomeňte si obléct i tričko a podívejte se, jestli se prádlo nerýsuje, jaký dělá tvar. Poproste i někoho, aby se podíval zezadu,“ říká.

Také nespoléhejte na to, že budete mít vždy stejnou velikost. „Může se lišit u různých střihů a značek. Vždy je třeba vyzkoušet a případně upravit. Také panuje zažitý mýtus, že například velikost košíčků D je stejná na všech obvodech, ale ta velikost se mění k obvodu, to znamená, že třeba 75D a 70E budou mít stejně velký košíček, jen se liší velikostí obvodu,“ doplňuje.

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio