Pleť potřebuje vodu, a to zvenku i zevnitř, radí kosmetička

24. říjen 2016

Nedělejte si vrásky z vrásek. To je nejuniverzálnější rada pro ženy, které chtějí vypadat dobře. Vizážistka, kosmetička a autorka řady knih Isabella Hančlová ji má od své maminky Olgy Knoblochové známé také jako Lady Dermacol. O další tipy se podělí i s posluchačkami Dámské jízdy každý měsíc v novém seriálu Krása na dosah.

Žena, která má ráno pocit, že jí to zrovna dnes nesluší, by podle Isabelly Hančlové hlavně neměla na nic čekat. „Rychle skočit do sprchy, nalíčit se, udělat si třeba dobrý čaj nebo kávu a prostě jít do toho dne sama pro sebe správně nastartovaná. Všechno ostatní už potom bude dobré,“ říká.

Nejdůležitější je vždy to, aby žena byla sama se sebou spokojená. „Nemusíme na to mít spousty přípravků, ale je třeba snažit se upravit, i když zrovna nemáme moc času. Já mám sama tři děti a spoustu práce, ale vždycky se snažím už po ránu lehce nalíčit, učesat, obléci se podle příležitosti a prostě si den udělat tak, abych sama ze sebe měla dobrý pocit. Pak vás tak vnímá i okolí,“ zdůrazňuje Isabella Hančlová.

Jako kosmetička má velmi vřelý vztah k vodě. Říká, že tu bychom při péči o pleť rozhodně neměli opomíjet. „Pleť vodu strašně potřebuje, protože také obsah vody ji udržuje v kondici. Hydratovat pleť zejména v létě je více než potřebné a hydratovat musíme nejen zvenčí, ale i zevnitř,“ připomíná.

Těm, kdo mají suchou pleť a nestačí jim jen hydratace, nabízí Isabella Hančlová jednoduchý recept: „Dejte si do dlaně pár kapek přírodního olejíčku, třeba arganového, mandlového nebo kokosového. Do toho přidejte tři nebo čtyři kapky vody, udělejte si takovou emulzi a natřete vlhký obličej, krk a dekolt. Působí to úžasně, budete se cítit svěží a mít krásnou pleť i pocit.“

Všechny články k pořadu Dámská jízda najdete ZDE.

Spustit audio