Starejte se o pleť, v pozdějším věku se vám to vrátí, radí kosmetička

23. květen 2016

Pořad Dámská jízda odměňuje svou figurantku Janu, která dokázala během čtyř měsíců úspěšně nastartovat zdravý životní styl. Po úpravě nehtů a péči kadeřnice následovalo i setkání s kosmetičkou Hanou Ludvíkovou, která působí v Centru krásy v Českých Budějovicích.

Podle Hany Ludvíkové je péče o pleť hodně důležitá v každém věku. „Když se o ni nestaráme, tak se to sice neukáže hned, ale ukáže se to postupem času. Pleť ženy, která chodí na kosmetická ošetření, vypadá ve vyšším věku jinak než pleť ženy, která se o ni důsledně nestará,“ říká.

Nedoporučuje však spoléhat pouze na krémy z drogerií. Každá žena by měla alespoň občas navštívit kosmetičku. „Odbornice minimálně doporučí krém kosmetické kvality. Samotné ošetření pak zajistí péči do hloubky, hluboké čištění a regeneraci. K tomu je potřeba každodenní péče doma jako odličování, čištění, používání denního a nočního krému,“ vysvětluje Hana Ludvíková.

Myslí si, že nejlepší je odličování pleťovým mlékem, poté zklidnění tonikem a nakonec použití krému.

Při líčení pak doporučuje nanášet make-up štětcem, protože tak se přikryjí všechny póry, make-up je zapracován do pleti, což se projeví na trvanlivosti a vzhledu. „Při vybírání make-upu v obchodě je ideální nanést trochu na hranu brady a tváře. Pokud neuvidíme přechod tváře a krku, je to ten správný make-up. Doporučuji vzít si s sebou malé zrcátko a vyběhnout se podívat na denní světlo před drogerii,“ doplňuje kosmetička.

Paní Janu za kvalitu pleti pochválila. „Má pleť hydratovanou, je vidět, že se o ni stará. Při líčení jsem začala hydratací, pak nanesla podkladovou fázi, která zakryje vrásky. Oči jsem otevřela hnědým stínem a doplnila jemnou linkou tělové barvy na denní nošení,“ popsala.

Tým, který se podílel na proměně paní Jany. Zleva majitelka Centra krásy a nehtová designérka Jana Paraščincová, figurantka Jana, kadeřnice Žeňa Mirošničenková a kosmetička Hana Ludvíková

Jedenašedesátiletá Jana byla z výsledku nadšená. Chce se proto sama líčit více než dosud. „Já jsem se nikdy moc nelíčila, protože jsem měla pocit, že to úplně neumím, a trochu jsem se odbývala. Teď po konzultaci s Hankou bych chtěla na sobě zapracovat a věnovat se jemnému líčení, abych měla stejně krásný pocit jako po její péči,“ komentovala.

Spustit audio