V píseckých lesích se natáčela nová loutková pohádka Malý pán

1. říjen 2014

Loutkový film o chlapci, který hledá své štěstí, vychází z knihy Velká cesta Malého pána. Režisér Radek Beran, známý ze souboru Buchty a loutky, vybral pro natáčení lesy a rybníku u Písku nebo Temešváru nedaleko Orlické přehrady.

Loutková pohádka vtáhne malé i velké diváky do pozoruhodného dobrodružství na cestě za Dutou hlavou, do Plujícího města nebo do nebezpečného Lesa stínů.

„Příběh Malého pána je postaven na jednom z nejdůležitějších principů našich životů a tím je potřeba nebýt sám, mít se o koho opřít, když nám je smutno nebo když se chceme podělit o radost. Tento hodnotový faktor přátelství se v dnešní době vytrácí a pohádka o Malém pánovi dětem ukáže, že v životě jsou důležitější věci než majetek a peníze,“ říká producent Jakub Červenka.

Natáčení pohádky Malý pán

Hlasy marionetám propůjčí Ivan Trojan, Bára Hrzánová nebo Pavel Liška

Film vzniká klasickou filmařskou technikou v reálném prostředí i ateliérech. Bude výjimečný výtvarnou stránkou, kterou tvoří mladý výtvarník František Antonín Skála, syn slavného sochaře Františka Skály.

„Láká mě idea připomenout v dnešní době lidem – ale hlavně dětem – kouzelný svět loutek skrze film. Představit jedinečnou československou loutkovou školu, a to nejen doma, ale i v zahraničí, kde je naše loutka známá svou kvalitou a nápaditostí,“ dodává Červenka.

Hlasy marionetám propůjčí Ivan Trojan, Bára Hrzánová nebo Pavel Liška. Loutkovou pohádku lidé poprvé uvidí v kinech 30. dubna 2015.

Loutková pohádka Malý pán
autoři: pei , Romana Lehmannová
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.