Vznik Komunitního a nízkoprahového centra pro problémové děti a mládež v Písku

15. únor 2011

Cílem nového Komunitního a nízkoprahového centra pro problémové děti a mládež ve věku 15 až 26 let, jehož otevření se v Písku plánuje v roce 2013, je prevence sociálně patologických jevů a integrace sociálně vyloučené romské menšiny. Obyvatelé sídliště Portyč, kde se má toto zařízení vybudovat, s tímto záměrem písecké radnice nesouhlasí.

V pořadu Bez obalu se zmíněnou kauzou zabývá Jitka Cibulová Vokatá.

Vzhledem k tomu, že plánované vybudování Komunitního a nízkoprahového centra na sídlišti Portyč v Písku rozpoutalo neobvykle velkou diskusi, rozhodlo se vedení města projednat tento záměr za účasti zainteresované veřejnosti. Veřejné projednávání se uskuteční ve středu 16. 2. 2011 od 15 hodin v píseckém Divadle Fráni Šrámka.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.