Začala sbírka na další Kabelkový veletrh. Tašky, šátky a nově i knihy můžete přinést do rozhlasu

3. červen 2016

Již potřetí se v září v Českých Budějovicích uskuteční charitativní Kabelkový veletrh. Sbírka módních doplňků na tuto akci právě začala a potrvá až do konce prázdnin. Partnerem pořádajícího Deníku je opět Český rozhlas České Budějovice.

„Sbíráme od čtenářek a posluchaček kabelky, které už se jim třeba nehodí, ale stále mohou udělat radost někomu jinému. Kabelky pak prodáme na veletrhu za symbolické ceny a výtěžek prostřednictvím Městské charity České Budějovice rozdělíme mezi talentované děti, které potřebují finanční pomoc,“ přibližuje za pořádající Deník Mirka Jindrová.

Kabelky můžete přinést na recepci Českého rozhlasu České Budějovice, U Tří lvů 1 nebo do kterékoli okresní redakce jihočeských Deníků.

Sbírají se také dámské šátky a letos nově dětské knihy. „Hledali jsme další téma a napadlo nás, že děti podobně jako z oblečení vyrostou i z knih a přitom se mnohdy jedná o zajímavé kousky, které mohou posloužit zase někomu dalšímu,“ vysvětluje Mirka Jindrová.

Darované módní doplňky a knihy by měly být v dobrém stavu. Cílem je provětrat skříně, nabídnout své již nepoužívané věci, pořídit si na veletrhu za symbolické ceny nové a navíc tím pomoci dobré věci.

Třetí Kabelkový veletrh se uskuteční ve středu 7. září od 9 hodin v českobudějovickém obchodním centru IGY.

Organizátoři věří, že akce bude podobně úspěšná jako v předchozích letech. Při prvním ročníku se vybralo téměř 190 tisíc korun, loni pak přes 240 tisíc korun, které charita rozdělila mezi třicet dětí, které potřebují finanční podporu pro rozvoj svého talentu.

Plakát ke Kabelkovému veletrhu 2016
Spustit audio