Koncert objevů z festivalu Okolo Třeboně

22. listopad 2012

Hudební festival Okolo Třeboně podporuje systematicky objevy a talenty. Patří k tomu i koncert Ozvěny Houpacího koně, který se uskutečnil 21. listopadu v Českém rozhlase České Budějovice. Představily se zde jihočeské formace Epy de Mye, Duo Chance a pražští Bezefšeho.

Vítězové dostávají od festivalu řadu bonusů a živý koncert v Českém rozhlase České Budějovice patří k těm nejvýznamnějším. Koncert se odehraje ve studiovém sále, je přístupný zdarma a.

Českobudějovická beat folková Epy de Mye v čele s Janem Přesličkou má nejblíže k poprocku. Letos posbírala řadu úspěchů v soutěžích a její album Maso! bodovalo v cenách Anděl.

Druhým zástupcem Jihočechů bylo Duo Chance z Veselí nad Lužnicí. To tvoří zpěvačka Lenka Martinů a kytarista Jiří Toman. Ti letos soutěž Houpací kůň vyhráli a jako bonus již získali například koncert po boků bratří Nedvědů.

Třetím účinkujícím byla pražská skupina Bezefšeho, v jejíž hudbě se potkává funk, šanson, folk, rock i swing.

V Českém rozhlase České Budějovice se talentované kapely představily naživo již potřetí. Hudební redaktor Českého rozhlasu České Budějovice Jiří Kasal říká, že je to samo o sobě symbolické, v duchu hesla Do třetice všeho dobrého. „Letos má koncert velmi příjemný akcent, protože bude z větší části jihočeský. Přehlídka Okolo Třeboně je pro nás zajímavá v několika směrech – svého druhu je největší, je multižánrová, územně jihočeská. Z toho všeho pramení náš zájem, plus máme velmi dobrou zkušenost s pořadateli,“ popsal Jiří Kasal.

autor: Miroslav Tichák
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.