Fotografická soutěž: Snímky ze zahrad našich posluchačů

10. březen 2017

Hanka Šoberová a Pavel Chlouba, kteří připravují magazín Zelené světy, se rozhodli zapojit také posluchače. Vyhlásili proto fotografickou soutěž. Tématem prvního rozehřívacího kola byla jednoduše „Zahrada“.

Během února mohli lidé posílat vlastní fotografie jakékoliv zahrady. Někteří připojili i komentář. „Při třídění fotek z minulého léta jsem si s vděčností vzpomněla, že vlastně za tu krásu, která mě jako naprostého zahradníka - amatéra obklopuje, vděčím práci pana Chlouby a všem těm přednáškám, článkům, fotografiím a radám, které zcela bezplatně zveřejňuje. Fotím hlavně detaily, ale přesto jsem vybrala jednu fotku do soutěže, která odhaluje kus naší staré, přírodně laděné zahrady v srdci Šumavy a zachycuje našeho kocourka s pohledem upřeným do na záplavy letních květů,“ napsala Alena Jančíková.

„Mám ráda kouzelný svět rostlin a tyto veselé květy rudbeckii a nádherné květy ostálek jste mohli spatřit uprostřed léta na mojí zahradě i s naším nejkrásnějším motýlem, babočkou pavím okem,“ popsala svou fotografii Vladimíra Šolcová.

Jejich i další soutěžní příspěvky nyní zveřejňujeme a Pavel Chlouba s Hankou Šoberovou vyberou jednu až tři fotografie, jejichž autory odmění pěknou zahradnickou cenou.

Snímek z fotografické soutěže pořadu Zelené světy - téma Zahrada. Zaslala Vladimíra Šolcová
Snímek z fotografické soutěže pořadu Zelené světy - téma Zahrada. Zaslala Marie Tůmová
Snímek z fotografické soutěže pořadu Zelené světy - téma Zahrada. Zaslala Marie Tůmová

Více se dozvíte v pořadu Zelené světy, který vysíláme každý pátek po 9. hodině na 106,4 FM. Poté si ho můžete poslechnout také v audioarchivu na webových stránkách.

Fotografická soutěž pokračuje. Na březen vyhlašujeme téma „První jarní květy“. Své snímky nám můžete posílat po celý měsíc na email zelenesvety@cb.rozhlas.cz

Snímek z fotografické soutěže pořadu Zelené světy - téma Zahrada. Zaslala Miroslava Šandová
Snímek z fotografické soutěže pořadu Zelené světy - téma Zahrada. Zaslala Marie Tůmová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.